Délmagyar logó

2018. 02. 23. péntek - Alfréd 0°C | 5°C Még több cikk.

Nem hátrány, ha valaki bölcsészként startol

Szeged - Állás- és gyakorlati helyek börzét rendeztek szerdán a TIK-ben. Nemcsak informatikusokat kerestek, de a hallgatók közül legtöbben a műszaki területről érkeztek.
– Nem az álláslehetőségek csábítottak, inkább a hasznos tanácsok miatt jöttem el – mondta Németh Viola Luca az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban, a szerdai állásbörzén, ahol 40 standdal várták idén a hallgatókat és a diplomásokat. A pszichológusként idén a szegedi egyetemen végző hallgató elmondta, állásinterjúra készítették fel néhány jó tanáccsal.Elsősorban informatikával foglalkozó cégek képviseltették magukat, többen közgazdászokat, a gazdasági karon végzett hallgatókat kerestek, valamint a mérnöki karról vártak friss diplomásokat; a konkrét állásajánlatok mellett gyakornokokat is. A CAS Software Kft. standjánál azonban megtudtuk, egyáltalán nem hátrány, ha valaki bölcsészként jelentkezik náluk.
– Humán területről is várjuk a jelentkezőket, nemcsak informatikusokat foglalkoztatunk – hangsúlyozta Belák Henriett , a szoftverfejlesztő cég munkatársa.

Állást és gyakornoki helyet is kerestek. Fotó: Frank Yvette
Állást és gyakornoki helyet is kerestek.
Fotó: Frank Yvette


Drubi Lászlót egy álláslehetőségekről szóló teszt kitöltése közben kérdeztük arról, milyen jövőt lát maga előtt. – Hálózati informatikusként tanulok, ilyen munkakörben szeretnék elhelyezkedni – mondta az egyetemista.
Több megkérdezett diák azt mondta, körbenéznek, hogy szükség van-e rájuk a munkaerőpiacon. – Azt gondolom, hogy nem itt fogom megtalálni álmaim munkahelyét, de hasznos, hogy tudjam, mikor álljak tovább Angliába – mondta egy főiskolai hallgató.

Alma Mater-díj
Az SZTE Alma Mater, a Szegedi Tudományegyetem öregdiák-szervezete átnyújtotta Alma Mater-díját, amelyet ezúttal a Bonafarm csoport kapott. – A Bonafarm csoporthoz tartozó Pick Szeged Zrt. és Sole-MiZo Zrt. 130, a Szegedi Tudományegyetemen végzett hallgatót foglalkoztat – mondta Bessenyei Zsolt regionális HR-vezető. Kiemelte, a díj hosszú évek sikeres együttműködésének eredménye. Hozzátette: közös kutatás-fejlesztési projektek, pályázatok, gyakornoki programok, kedvezményes termékértékesítési akciók is megvalósulhatnak a jövőben.

Zöld kamion
A KÖVET Egyesület Greeneration kamionja is jelen volt a TIK előtt az állásbörze ideje alatt. Az érdekes járművel a szervezők öt vidéki egyetem karrierexpóján táboroznak le. A helyszínen az érdeklődők olyan környezeti és társadalmi problémákról tájékozódhattak, mint az energiahatékonyság, a túlfogyasztás, a méltányos kereskedelem vagy a környezettudatosság.

Olvasóink írták

 • 5. Smerdis 2013. március 15. 11:22
  „ezt kinek akarjátok bemesélni? a fiataloknak, vagy nekem, aki kitörölhette a bölcsész diplomájával? esetleg elhelyezkedhetek vele, éhbérért. felháborító, hogy ebben az országban nem becsülik meg a bölcsészeket. mi is tanultunk annyit mint egy vegyész vagy informatikus, semmivel sem volt könnyebb dolgunk az egyetemen.”
 • 4. pala1964 2013. március 14. 12:05
  „hát Magyarországon nem hátrány, de nem is előny! viszont Tesco-ba megfelel.... :(”
 • 3. Kulesevics 2013. március 14. 06:51
  „én pályakezdő gépészmérnök vagyok, de gyakorlat hiányában nem vesznek föl sehova :(”
 • 2. tomidzsí 2013. március 13. 23:58
  „De nem mehet mindenki mérnöknek és informatikusnak ...”
 • 1. tzrtz 2013. március 13. 22:02
  „Persze, hogy nem hátrány. Ugyanolyan rossz, mintha jogász lenne vagy ttk-s vagy tanárképző főiskolás végzettségű. Egyikkel se lehet semmit kezdeni. Ezen a szeánszon is csupa mérnököt meg programozót kerestek, akármit is mondjanak itt. Se fizikust, se némettanárt, se más bölcsészt kívánó hely nem volt. Persze nyilván ezek az emberek is mennek valahova idővel és esetleg, de a helyzet igen gyászos.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Uniós ankét Martonyi Lászlóval a szegedi egyetemen

A hallgatók kérdezhetik Martonyi László külügyminisztert azon a fórumon, amelyet március 18-án… Tovább olvasom