Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 12°C | 17°C Még több cikk.

Darvasi László az újvidéki Prózafesztiválon

Darvasi László író a magyar vendég az újvidéki Prózafesztiválon, amelyet harmadik éve rendeznek meg tavasszal a szerbiai Vajdaság központjában.
Vickó Árpád, a modern magyar irodalom neves szerb fordítója elmondta az MTI-nek, hogy Darvasi László először látogat Újvidékre, reméli, hogy Berlinből a repülési zűrök miatt oda is ér, mert csütörtökön szerepelne a fesztiválon a szerb nyelven a múlt héten megjelent Szerezni egy nőt című, délszláv vonatkozású háborús novellákat tartalmazó kötetével.

A könyvet Vickó Árpád fordította és az Arhipelag kiadó gondozta, megjelenését a Magyar Könyv Alapítvány támogatta. A fesztiválon a meghívott szerzők fölolvasnak a művükből, s szerbül a szöveg nagy kivetítőn jelenik meg. Újvidék egyetemi város is, és Vickó Árpád találkozót szervezett Darvasi Lászlónak a magyar tanszék hallgatóival.

A prózaírók seregszemléjén ott lesz Claudio Magris trieszti olasz író, akinek több műve megjelent már szerbül, Muharem Bazdulj bosnyák és három szerb író: Dragoslav Mihajlovic, Mihajlo Pantic és Vladimir Pistalo - jegyezte meg Vickó Árpád.

Az Arhipelag Kiadó - mindkét író könyveinek gondozója - Claudio Magrisnak csütörtökön, Darvasi Lászlónak pedig pénteken szervez bemutatkozást Belgrádban, a Beopolis könyvesházban - tette hozzá a fordító.

Vickó Árpád jelenleg Szerb Antal szépirodalmi főművén, az 1934-ben megjelent A Pendragon legenda címűn dolgozik. Lefordította és idén már megjelent Konrád György Inga című könyve szerb nyelven. Tavaly Szerb Antal Utas és holdvilág, Konrád György Fenn a hegyen napfogyatkozáskor, Fenyvesi Ottó Válogatott versei és Lovas Ildikó Spanyol menyasszony című kötete látott napvilágot szerbül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erdélybe is ellátogat a dalai láma

Sepsiszentgyörgy - Erdélyben is látogatást tesz a dalai láma, aki felkeresi Csomakőröst, a tibeti… Tovább olvasom