Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Sikerrel zárult marosvásárhelyi könyvvásár

Marosvásárhely - Elégedett a hétvégén zárult marosvásárhelyi könyvvásárral a szervezők, kiadók és kereskedők többsége. A gazdasági válság ellenére is sokan betértek a városi színház előcsarnokába és vásároltak a kötetekből - írja az Új magyar Szó című bukaresti napilap internetes oldalán.
Tőzsér József, a csíkszeredai Pallas-Akadémia kiadó vezetője a lapnak elmondta, hogy majdnem kétszer annyi kötetet adtak el az idén november 5. és 7. között megrendezett XV. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron, mint a tavalyin. Az igazgató a 15 új, a vásárra megjelentetett kötettel és a minőségi, népszerűvé vált kiadványokkal is magyarázza a sikert.

Sikert aratott Albert Ildikó pszichológus Léleképítés című könyve vagy Balázs Lajos Amikor az ember nincs es ezen a világon című, Csíkszentdomokosról szóló néprajzi munkája, valamint a művészeti albumokat is sokan keresték.

Káli Király István, a Romániai Magyar Könyves Céh elnöke szerint is jól sikerült a vásár, bár a forgalom kisebb volt, mint az előző években.

Az idei könyvvásár legnagyobb eseménye a számos könyvbemutató és író-olvasó találkozó mellett a Kányádi Sándor tiszteletére péntek este szervezett Kaláka koncert volt, amelyre a marosvásárhelyi színház nagyterme zsúfolásig megtelt.

Eseményszámba ment a Korunk könyvkiadó gondozásában napvilágot látott Prospero-könyvek sorozat legfrissebb kötetének a bemutatója. Ferencz Éva és Zsehránszky István tollából jelent meg interjúkötet a fél évszázada a színészi pályán dolgozó Makra Lajos erdélyi színművésszel. A szerzők Makra Lajost pályájáról, művészi munkájáról, alakításairól kérdezték, akárcsak a színfalak mögött történtekről vagy hétköznapi életéről, amikor, ha kellett, buszsofőr volt, máskor meg államelnökkel tárgyaló diplomata, stoppoló színi direktor, apa, férj, nagyapa.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életműdíjat kapott Kányádi Sándor a marosvásárhelyi könyvvásáron

Marosvásárhely - Életműdíjjal tüntette ki Kányádi Sándor költőt a Romániai Magyar Könyvescéh (RMKC)… Tovább olvasom