Délmagyar logó

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 13°C | 22°C Még több cikk.

A jégkorszak művészete a British Múzeumban

Az Ice Age Art című kiállítás műtárgyai az idők olyan távolából származnak, hogy sokukat még a gyapjas mamut agyarából faragták ki.
A művészeti világ szereti a legeket: szívesen illetik a műveket a legnagyobb, a legritkább vagy a legdrágább jelzővel. A British Múzeum azonban a szuperlatívuszok korában is tud valami újat nyújtani: a világ legrégibb műkincseit tárja a látogatói elé.

Az Ice Age Art (Jégkori művészet) című kiállítás műtárgyai az idők olyan távolából származnak, hogy sokukat még a gyapjas mamut agyarából faragták ki. A kiállított tárgyak között akadnak negyvenezer évesek is, a legfiatalabbak pedig tízezer ével ezelőtt készültek. Az embert és állatot - például oroszlánt vagy bölényt - ábrázoló műveket csontból, agyarból, agancsból faragták.

A jégkorszak művészete a British Múzeumban.
A jégkorszak művészete a British Múzeumban.

A kiállítás azt az időszakot mutatja be, amikor az emberi elme már képes az absztrakció kifejezésére, ezért a rendezők a "modern elme születése" alcímet adták a tárlatnak.

Az alkotók minden ízükben modern emberek voltak gazdag képzeletvilággal és kreativitással - mondta el Jill Cook, a kiállítás kurátora.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rendszeres C-vitaminszedés növeli a vesekő kockázatát férfiaknál

A vesekő kemény, kristályos anyagból van, gyakran kalcium-oxalát vagy más vegyület alkotja, amely a… Tovább olvasom