Igazi példakép búcsúzott

2021.07.31. 09:24

Cseh László a 200 méter vegyesúszás fináléjában zárta le pályafutását

Utoljára láthattuk a rajtkövön a magyar úszósport egyik legnagyobb alakját, Cseh Lászlót. A 35 éves klasszis a tokiói olimpia 200 méteres vegyesúszásának fináléjában szállt utoljára harcba, amelyben végül egy 7. hellyel zárta le már-már felfoghatatlanul sikeres pályafutását.

Tóth Alex

TTisztelet. Az olimpiai bajnok Vang Sun meghajolt a 200 méter vegyesúszás döntője után búcsúzó klasszis, Cseh László előtt. Fotó: Tumbász Hédi/MW

Forrás: MW

Fotó: Tumbász Hédi

Négyszeres olimpiai ezüst- és kétszeres bronzérmes, kétszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnok, valamint száztizenkét alkalommal magyar bajnok. Elképesztő eredmények. Ahogyan egészen elképesztő az a karrier is, amely tegnap hajnalban Tokióban véget ért: ekkor láthattuk utoljára Cseh Lászlót versenyen úszni, a fináléval lezárta sportpályafutását.

– Jó lett volna egy kicsit előrébb végezni – kezdte a 200 méter vegyesen szerzett 7. helyére utalva Cseh.

TTisztelet. Az olimpiai bajnok Vang Sun meghajolt a 200 méter vegyesúszás döntője után búcsúzó klasszis, Cseh László előtt. Fotó: Tumbász Hédi/MW

– Reggel eszembe jutott, hogy ez az utolsó úszásom, kicsit el is érzékenyültem, pedig nem szokásom. Jól éreztem magam délelőtt, örülök, hogy itt lehettem, köszönöm mindenkinek, aki összerakott erre az utolsó úszásra, sok ember munkája van ebben. Tudtam, hogy mellen kéne valami jobbat úszni, az idő lehetett volna jobb, de nem lehetek elégedetlen. Sokat fejlődött a személyiségem, régebben egy ilyen úszás után magamba dőltem volna, és senkivel nem álltam volna szóba. Ennyi volt az én időm, ennyi volt az én úszásom. Itt az idő, hogy átváltsak a civil életre. Most leginkább szeretnék hazamenni, a feleségemmel lenni, és sokat pihenni, ám hogy utána mi lesz, azt majd meglátjuk – zárta Cseh utolsó nyilatkozatát.

Lehetne azon gondolkozni, hogy mennyivel gazdagabb lenne Cseh László sikerlistája, ha nincsenek a balszerencsés körülmények, vagy nincsen a nagy rivális, Michael Phelps, és végül sikerül egy olimpiai aranyat is nyernie, de talán felesleges. A BVSC sportolójára a legnagyobb bajnokok egyikeként kell így is emlékeznünk.

Egy igazi példaképre, aki 35 évesen is méltósággal, egy olimpiai döntőben búcsúzhatott a számára és általa számunkra is oly sok örömet, szép pillanatot okozó medencétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!