Sárosi visszalépett

2021.07.28. 19:31

Sérülés miatt nem folytatja tovább Sárosi Laura

Részleges Achilles-ín-szakadást szenvedett, majd vérömleny keletkezett a sarka és az Achillese körül a szegedi a Tisza Tollas SE tollaslabdázójának, Sárosi Laurának, aki így visszalépett az olimpiai szerepléstől.

Munkatársunktól

Nem sikerült meccset nyernie a sérülés miatt visszalépett Sárosi Laurának, de már a kijutással történelmi sikert ért el. Fotó: MTI/AP/Dita Alangkara

Fotó: Dita Alangkara

Vereséggel indította szereplését a női tollaslabda mezőnyében a szegedi Tisza Tollas SE olimpikonja, Sárosi Laura, és mint a Magyar Tollaslabda Szövetség bejelentése alapján kiderült, ez volt az első és egyben utolsó mérkőzése is a tokiói olimpián.

Sárosi Laura orvosi tanácsra, részleges Achilles-ín-szakadása miatt kénytelen visszalépni,

így pedig biztossá vált, idén nem teljesítheti nagy célját, miszerint, az első olyan magyar tollaslabdázó legyen, aki mérkőzést nyer ötkarikás játékokon.

Nem sikerült meccset nyernie a sérülés miatt visszalépett Sárosi Laurának, de már a kijutással történelmi sikert ért el.
Fotó: MTI/AP/Dita Alangkara

– A bal lábammal lábujjhegyre sem tudok emelkedni, így nem tudnék ugrani sem, emiatt összeszorított foggal sem tudnék játszani. Csalódott vagyok. Egy sérülés sosem jön jókor, de most végképp nem. Ugyanakkor örülök, hogy egy meccset tudtam legalább játszani. Ebben az olimpiában az út volt, ami fontos volt, és azt élveztem. Ezt a sérülést majd később fogom tudni feldolgozni – nyilatkozott Sárosi

Laura, aki egyébként már a kijutással is történelmi sikert ért el, ugyanis ő lett az első olyan magyar tollaslabdázó, aki másodszorra szerepelt olimpián.

A Tisza-parti együttes kiválósága kedden a világranglista 35. helyezettje, a maláj Soniia Cheah Su Ya ellen játszotta volna második csoportmérkőzését. A torna másik magyar indulója, Krausz Gergely második meccsén is kikapott, ezzel pedig búcsúzott a tokiói olimpiától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!