Mexikó a harmadik

2021.08.07. 16:20

Az olimpia felülmúlta a várakozásokat

Munkatársunktól

Boksz, Tokió. Julio La Cruz duplázott: a kubai klasszis Rióban a félnehézsúlyú mezőnyben ért oda a csúcsra, most Tokióban pedig a férfi ökölvívók nehézsúlyú tornájának döntőjében 5:0-ra győzte le az orosz Muszlim Gadzsimagomedovot.

Gyaloglás, Tokió. Taroltak az olaszok a gyaloglás olimpiai versenyszámában, a férfimezőnyben Massimo Stano győzelme után a nőknél is itáliai siker született. Anto­nella Palmisano, megelőzve a kolumbiai Sandra Arenast és a kínai Liu Hongot, magabiztosan hódította el az aranyérmet a 20 kilométeres távon.

Labdarúgás, Tokió. Mexikó szerezte meg az olimpia férfi-labdarúgótornájának bronzérmét. Córdováék a házigazda Japánnal néztek farkasszemet a bronzcsatában, amelyen rendkívül könnyedén nyertek 3-1-re. A 22. percben már kétgólos előnyben futballozott Mexikó, a második félidő 58. percében pedig Vega találatával már háromra nőtt az előny.

Mitoma a 78. percben még szépített, de nem tudott visszajönni a meccsbe Japán, így Lozano csapata örülhetett éremnek. A torna döntőjét ma 13.30-tól Brazília és Spanyolország játssza.

Olimpia, Tokió. „Az olimpia felülmúlta a várakozásokat” – fogalmazott a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke, Thomas Bach. A német elmondta, minden dicséret megilleti a csodálatos versenyhelyszíneket és a rendkívül barátságos szervezőket, illetve kiemelte, elégedett, hiszen úgy érzi, hatékonyan sikerült védekezni a koronavírus ellen.

„Az olimpia óriási siker Japánnak, a NOB-nak és az egész sportvilágnak” – foglalta össze Thomas Bach.

Strandröplabda, Tokió. Amerikai aranyat hozott a női strandröplabda döntője, amelyben a 39 éves April Ross és párja, Alix Klineman hódította el a bajnoki címet az ausztrál Mariafe Artacho del Solart és Taliqua Clancyt megverve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!