Olimpia 2020

2021.08.06. 11:23

Járt az érem a szobának

A 24 éves Rasovszky Kristóf a 10 kilométeres nyílt vízi úszásban végig az élmezőnyben tempózott, az utolsó másfél kilométerre a végül győztes világbajnoki címvédő, Florian Wellbrock szakadt el tőle, Rasovszky pedig másodikként csapott a célba.

Munkatársunktól

Büszkén mutatta ezüstérmét Rasovszky Kristóf. Fotó: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

– Olyan meleg volt a víz, hogy erre csak én készülhettem, ugyanis Hévízhez képest jégfürdő volt az első kör. Nekem nem volt olyan melegem, mint amire a többiek panaszkodtak

– árulta el Rasovszky. Hozzátette, nem gondolta, hogy annyira hamar leszakad tőle vetélytársa.

– Én a vívók szobáját vettem át az olimpiai faluban. Szilágyi Áron úgy adta át a kulcsokat, hogy ez a szoba legalább egy ezüstöt ér

– idézte fel egyik kedves történetét az MTI-nek ötkarikás játékokról Rasovszky, aki a hódmezővásárhelyi Risztov Éva londoni diadala után Magyarország második érmét szerezte meg nyílt vízi úszásban.

Büszkén mutatta ezüstérmét Rasovszky Kristóf. Fotó: MTI

Öttusában a körvívást rendezték meg csütörtökön, Marosi Ádám 20 ellenfelét legyőzte, miközben 15-től kapott ki, és 220 pontjával tizedik lett. Kasza Róbert 15 győzelemmel és 20 vereséggel a 27. helyen zárt a 36 fős mezőnyben 190 ponttal. Versenyük szombaton folytatódik.

A nőknél Gulyás Michelle és Kovács Sarolta egyaránt 20/15-ös mérleggel zárta a vívást és holtversenyben a hatodik helyről várja a pénteki folytatást.

A hétpróbázó Krizsán Xénia az első nap után a 19. helyről várta a csütörtököt, majd a távolugrást, gerelyhajítást és kiváló 800 méteres futását követően a 13. helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!