Vizsgadrukk

"A makói kórházigazgató tegnap a szentesi kórházigazgatót vizsgáztatta. Igen: Várkonyi Katalin Baráth Lajos egyik tanítványa a szegedi egyetemen."

Bakos András

c Természetesen ez már nem az első diplomája, mostantól viszont egészségügyi menedzser és orvos-gyógyszerész közgazdász is lesz a megye egyik kiemelt egészségügyi intézményének vezetője, a vizsga ugyanis sikerült.

Különös helyzet, mert nyilván lehet izgulni a tanár előtt, akkor is, ha kolléga. De az államvizsgánál most összehasonlíthatatlanul nagyobb stresszel járnak az egyszerű munkás hétköznapok. Szentesen százharminc dolgozó elbocsátásáról döntenek, Makón pedig úgy kell sakkozni, hogy legközelebb ne fogyjon el a hónap vége előtt a finanszírozás – ahogy az áprilisban megtörtént. Tanár és tanítvány is felel most, és csak abban lehetnek biztosak, hogy ez a vizsga már elkezdődött: azt nem tudják, hogy állnak, hogy görbül-e a jegy legalább, és hogy ez az egész – egyesek, nyilván némi elfogultsággal, rémálomnak nevezik – meddig fog tartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!