Alföld

2009.07.24. 19:18

Több anyaotthonra lenne szükség Békés megyében

Zsadány - Még tart az építkezés, de már 12 gyermek költözne édesanyjával a zsadányi anyaotthonba. Békés megyében különösen nagy az igény a hasonló intézmények szolgáltatásaira, a gyermeküket egyedül nevelő édesanyák között ugyanis sok a munkanélküli.

Húsz gyermek és szüleinek befogadására lesz alkalmas a készülő zsadányi anyaotthon, amelynek munkálatai a napokban kezdődtek el. A húszmilliós költségvetéssel megépülő, javarészt a Holcim alapítvány által finanszírozott kilenc szobás intézményben a beteg, mozgássérült gyermekek is helyet kaphatnak. Az alkalmazottak között is lesznek csökkent munkaképességűek.

A megyében már működik néhány anyaotthon, de mivel a térségben különösen nagy a munkanélküliség, az egyedülálló anyák között sokan vannak, akiknek még a lakhatás biztosítása is nehézségbe ütközik. Az intézményt a tervek szerint december első napján adják át, az épület elkészülte után a működtetést a református egyház vállalta magára - mondta Dudás Árpád, Zsadány polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!