Délmagyarország 110

2020.09.08. 17:32

A big foot jönni Amerikából + galéria

Szeged első amerikai kaszkadőr showja, amihez német tolmácsot kerestek. Annó 1991.

Munkatársunktól

Kaszkadőr show a szegedi SZVSE-pályán 1991. szeptember 7-én.

Fotó: Gyenes Kálmán. Azonosító: mfmGyK284-285

Az amerikai típusú szórakozásra szomjazó Szegeden 1991-ben A király tevepárduca című előadást (emlékeznek: Huckleberry Finn) is el lehetett volna adni, nemhogy egy autós kaszkadőr showt.

A Magyarországon haknizó show amerikaiként hirdette magát, vezetője Michael Jones néven mutatkozott be – és folyékonyan beszélt németül. (A másnapi Délmagyarban “egy kaszkadőr showhoz” német nyelvű tolmácsot kerestek apróhirdetésben). Állítása szerint ő volt Roger Moore helyettesítője az egyik James Bond filmben, bár a korabeli sajtóban sem volt erős a fact-checking.

A Délmagyarország a hétvége legnagyobb attrakciójának nevezte a SZVSE-pályára meghirdetett produkciót. Előállt az újságíró is, aki könnyen ráhangolódott Jones úrra és kedélyes interjút készített vele. Jones úr pedig bejelentette, hogy a produkció bevételét a magyar mozgássérült gyermekeknek ajánlja fel (a valóságban csak 35%-ot), valamint felajánlott 15 jegyet a Délmagyarország olvasóinak. Ezzel megoldotta a hírverést (majd ment Békéscsabára).

A nagy hétvégét követő Délmagyarországban már egy szó sem volt big foot járműről, ami “nem kegyelmez az útjába kerülőknek”, de a szegedi sporttörténet szerencséjére Gyenes Kálmán fotóriportert kiküldték a nagy showra, így fennmaradtak a fotók róla.

Újraindult Annó rovatunk

A Móra Ferenc Múzeummal együttműködésben, a Délmagyarország egykori fotóriportereinek munkáiból újra elindítottuk Annó rovatunkat.

- Sorozatunkban régi fotókat próbálunk beazonosítani. Harminc-negyven-ötven év távlatában azonban fenn kell tartanunk a tévedés jogát. Ha Ön felismeri a fotón szereplőket, helyszíneket, örömmel várjuk észrevételét az online[kukac]delmagyar.hu címen!

- Önnek is vannak régi fotói közösségi, családi eseményekről, amelyeket megosztana olvasóinkkal az Annó rovatban? Írjon nekünk!

- Az Annó oldalain megjelent fotók a Délmagyarország kiadó tulajdonát képezik. A fotókat a Móra Ferenc Múzeum helytörténeti gyűjteménye gondozza.

Nézzen be hozzánk, képek annó!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!