ArtStab

2010.02.11. 19:40

Pesti álom

Kálloy Molnár Péter második szólóalbumával országos turnéra indul. Telefonon válaszolt néhány kérdésünkre.

Nagy Szabolcs: Én utoljára a Caveman előadásán láttalak itt Szegeden. Azóta voltál már itt?

Kálloy Molnár Péter: Nem, azóta nem.

Kálloy Molnár Péter

N. Sz.: Milyen emlékeid vannak a városról? Civilként is jártál már itt vagy csak munkaügyben?

K. M. P.: Szoktam civilként is arra járni. Az egyik legjobb barátom is ott lakik, őt szoktam látogatni, voltam augusztus 20.-án is. Játszottam ott színdarabban, amelyről csodálatos emlékeket őrzök. Akkor körülbelül két hónapot ott voltam. Nagyon szép a belvárosa. Budapesten is legalább úgy kellene kinéznie. Úgyhogy nagyon szeretem Szegedet.

N. Sz.: Most az új albumod országos turnéjával látogattok el, ez lesz az első állomás?

K. M. P.: Szegeden lesz az első bemutatója ennek a műsornak. Az új lemez összes dalát, és a régiből is

néhány sikeresebb számot játszunk. Fontos még megemlíteni, hogy nem csak egy szimpla koncertet láthatnak majd a közönség, hanem színház és zene egybegyúrt találkozása lesz. Reméljük sokan el fognak jönni.

N. Sz.: Pont ezt akartam kérdezni, hogy készültök-e valami különlegessel.

K. M. P.: Igen, egy nagyon interaktív műsor lesz, nem csak annyi, hogy „nagyon szépen köszönjük..., a következő szám...". Már nagyon várjuk, és készülünk rá. A múlt héten is és ezen a héten is sokat próbáltunk. Ez lesz az ősbemutatója Magyarországon.

N. Sz.: Miben különbözik a Pesti álom az előző albumodtól?

K. M. P.: Sokat tanultam az első szólóalbumomból, mint zeneszerző és szövegíró. Ez egy sokkal egységesebb album, és hála istennek a kritikák is ezt írják. Bár az első is sok helyen ötcsillagos kritikát kapott, de én tudom hogy ez a második sokkal érettebb. A dalok közül mind egy-egy pici kis történet.

N. Sz.: Mennyi idő alatt szedtél össze egy újabb albumra való ötletet?

K. M. P.: Megmondom őszintén, az első album nagy kedvet csinált nekem a zenéléshez, így aztán eléggé termékeny voltam az utóbbi két évben. Hetven-nyolcvan új dalt írtam, vagyis még egy albumra való is kijönne belőle. Persze ezt nem szabad elkapkodni, érlelni kell, meg a Robi rostáján is átmegy, aki véleményezi.

N. Sz.: Köszönöm az interjút, és várunk titeket Szegedre.

 

Szeged? Kultúra? artstab.hu !

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!