Békés megye hírek

2019.05.07. 13:35

Főnöke bankkártyáját lopta el a Békés megyei férfi

Ez a tanulságos történet arról szól, miért ne áruljuk el boldog-boldogtalannak a PIN kódunkat.

Alkalmi munkavállalóként dolgozott egy dobozi férfi egyik ismerősénél 2018 őszén. Ny. István 2018. október 4-én, 14 óra körül főnökével és egyik kollégájával Sarkadra ment. Dolguk végeztével megálltak egy benzinkúton tankolni. Az üzemanyag árát a férfi munkatársa fizette ki: főnökük odaadta neki a bankkártyáját és a PIN kódot is megmondta hozzá. A biztonsági számsort hallotta Ny. István is, aki a gyanú szerint még aznap délután ellopta a bankkártyát a kocsiban őrizetlenül hagyott táskából - olvastuk a rendőrség honlapján.

 

Munka után azonnal a bankautomatához ment, ahol több tízezer forintot emelt le a számláról, majd másnap ismét vett fel pénzt, közel ugyanekkora összegben.  

 A férfi ellen a Békéscsabai Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait május 6-án továbbította az ügyészségre.

 

A történtek kapcsán a rendőrség ismételten kéri, hogy mindenki legyen nagyon körültekintő! Ne adják meg bankkártyájuk, bankszámlájuk adatait, vagy a biztonsági kódjukat és ne beszéljenek anyagi helyzetükről, olyanokkal, akik visszaélhetnek az információval. A pénztárcájukban se tartsák a bankkártya mellett a PIN kódot, mert ha a tárcát elveszítik vagy ellopják, könnyedén le tudják venni a számlájukon tartott pénzt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!