Borfesztivál

2013.05.03. 18:54

Idén is lesz Szegedi Hídivásár

A szegedi Belvárosi hídon, Híd utcában és az Oskola utcában 2013-ban is megrendezik a Szeged napi hídivásárt május 25-26-én.

A Szegedi Hídivásár különlegesség és egyben az egyik legnagyobb hazai kézműves seregszemle és bemutató. Európa-szerte több helyütt ismertek olyan középkori hidak, melyeket az idők során belaktak a kereskedők, ahogyan a firenzei Ponte Vecchiót is. Szegeden évente egyszer alkalommal varázsolják ide ezt a hangulatot a szervezők.

A színes forgatagban magyarországi, illetve Kárpát-medencei mesteremberek, kézművesek, iparművészek kínálják portékáikat a forgalom elől lezárt Belvárosi hídon. A családi programként bátran ajánlható séták során látványműhelyekbe kukkantókat, a különböző ősi kézműves szakmák avatott mesterei kápráztatják el, a minden mozdulatukból áradó rutinnal, kézügyességükkel, tudásukkal. Egy-egy fogást a helyszínen, akár magunk is kipróbálhatunk!

A vásározók hídján két napon át hömpölyög a tömeg, ember legyen a talpán aki így, vagy úgy nem csábul el a sok látnivalótól, nem talál valamilyen kedvére való vásárfiát!

Csak ezt a kínálatot bejárni több mint 1 kilométernyi sétát jelent. Újjabban a hídivásár a Híd utcát és az Oskola utcát is ellepi, ezen a két napon összeér a Széchenyi téri Borfesztivállal és a Dóm téri Kavalkáddal, ahol további programlehetőségek kínálkoznak. Idén három napra az Oskola utcát is átnevezzük Szegedikum utcává, hiszen itt azok a szegedi civil szervezetek, vállalkozók mutatkoznak be, akik valamilyen formában szegedhez kötődnek, vagy köthetők.

A Szegedi Hídivásár – a szegediek bevett találkozóhelyévé, illetve igazi vendégcsalogató rendezvénnyé nőtte ki magát: az elmúlt évtizedben fogalommá vált, külföldön is híre ment. Nélküle éppenúgy elképzelhetetlen a szegedi tavasz, mint a nyár a Szegedi Szabadtéri Játékok nélkül.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!