Borfesztivál

2015.05.12. 17:23

Lantos Borászat – hisznek borvidékük szépségében

A 2000-es évek elején kezdtem el komolyan foglalkozni az őseimtől örökölt szőlőkkel. (X)

A soltvadkerti családi birtok alapjain hoztuk létre kis, kézműves családi
borászatunkat, a Lantos Borászatot, ahol mindenki megtalálja a maga feladatát: Szabolcs, Zsuzsanna és a gyerekek: Eszter és Dániel. Hiszünk a borvidék szépségében és az itt maradással tudjuk meghálálni a sok ajándékot, amit a vidéktől és a Jóistentől kaptunk. A kunsági termőtalaj csodálatos változatosságát kifejezik elkészített boraink: közöttük éppúgy megtalálhatók a ropogós és üde reduktív fehérborok és a rozé, ám mindemellett a löszös-agyagos talajon termett szőlőből tüzes és testes vörösborok készülnek. Reduktív fehérborok mellett a soltvadkerti
termőtáj igazi ajándékaként fahordóban érlelt ezerjót is készítünk.

Cserszegi fűszeresünk egymást követő két évben is aranyéremmel és különdíjjal díjazott bor lett az Országos Cserszegi Fűszeres Borversenyen. Portugieser borunk pedig a Portugieser du Monde nemzetközi borversenyen ezüstérmet szerzett. HIT 2012 Kékfrankosunk pedig az országos nagy kékfrankos kóstolón ért el második helyezést.



A Lantos Borház a Kunsági borvidék legújabb látványpincészete, ahol birtoklátogatással, pincesétával egybekötött borkóstolókkal és csodás gasztronómiai élményekkel várjuk az idelátogatókat.

Ebben az évben Dumaszínházzal összekötött borvacsorákkal is megleptük
vendégeinket.

A Borház és Borszaküzlet hétfőtől péntekig 9 órától 18 óráig várja az érdeklődőket, előzetes bejelentkezés alapján hétvégén is.

Elérhetőség: 6230 Soltvadkert, Szent István u. 57., www.lantosbor.hu, [email protected], 06-70/4535-104, 06-70/4535-106
Keress Bennünket a Facebookon is!

(X)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!