Bulvár, celeb

2017.05.11. 18:06

Eurovízió: Pápai Joci továbbjutott a döntőbe! - közvetítés Kijevből - fotók

Tiszta szívből, érzelmekkel teli adta elő Pápai Joci Origo című dalát. Ilyen produkció után nem is lehetett kérdés a továbbjutás. Szép volt, Joci!

Szükösdi Judit

23.03 - Lassan jönnek az eredmények. Ahogy mondják, írjuk, alább:


A továbbjutók:

Bulgária

Fehéroroszország

Horvátország

MAGYARORSZÁG

Dánia

Izrael

Románia

Norvégia

Hollandia

Ausztria


Kedves Olvasók, rohanunk a továbbjutók, így Joci sajtótájékoztatójára, köszönjük, hogy velünk tartottak.


22.54 - Hopáá! Élő lánykérés, ország-világ előtt: megkérték Macedónia énekesnőjének a kezét. Hatalmas IGEN a válasz, természetesen! :)


22.46 - Véget ért a szavazás.


22.33 - Az eredményhirdetésig visszanézzük  - kétszer - a dalokat, persze rövidítve. Lesz egy kis backstage-beszélgetés, és extra produkció is. Mi a továbbjutók listájával folytatjuk.


Addig is, mutatjuk a kódokat, ha szeretnének szavazni. (Magyarországra mi a szabályok értelmében sajnos nem tudunk voksolni, csak külföldről.)

Forrás: kozteveblog/Facebook

Forrás: kozteveblog/Facebook


22.28 - Elkezdődött a szavazás. 


22.24 - Az utolsó mai produkciónál járunk, Izrael a színpadon, vagyis IMRI és az I Feel Alive. A hölgyeknek kedvez most a látvány, az biztos. Izmos férfiak táncolnak, az énekest is ideértve. Van tűz is, meg minden. De nem siratnánk meg ezt a számot sem, ha a döntőben már nem hallanánk.


22.19 - Nagy kedvenc jön megint - mármint ahogy a reakciókból érzékeljük - , Észtországból Koit Toome és Laura énekel. Láthatóan nagy átéléssel adják elő a dalt, hatalmas tapsot kapnak, valószínűleg ott vannak a biztos továbbjutók között. Úristen, akkora cifrázó sikítást hallottunk itt a végén, hogy kis híján berepedt a monitorunk kijelzője.


22.16 - Litvánia képviselői, a Fusedmarc a színpadon. Annyira felejthető, és annyira unalmas a dal, hogy hatalmasra tágult szemekkel néznénk a táblázatra, ha továbbjutnának.


22.11 - Az érhetően nagyon népszerű bolgár dal szól, a tizenhét éves Kristian Kostov énekli a Beautiful Mess című számot. Valóban szép, tuti a döntőbe jut.


22.07  - Hatalmas rajongótábora gyűlt itt össze közvetlenül előttünk a fehéroroszoknak. Naviband - Story Of My Life szól épp. Ájjájjájááhó, hé, héh! - vagy valami hasonló, amit itt üvöltenek a fülünkbe a kollégák, láthatóan nagyon élvezik a dalt.


22.00 - Svájc, Timebelle a színpadon. Apollo a szám címe. Könnyen felejthető a dal, a vizuállal együtt olyan, mintha Svájc barbie babáját látnánk.


21.58 - A norvégok dalára bulizunk épp, JOWST előadásában a Grab The Moment. Nem rossz, nem rossz, de nem is az a dal, amit rohannánk megvásárolni.


21.53 - Jacques Houdek Horvátország képviseletében énekel. Ő a férfi, akinek két hangja van. Merthogy egyszer nagyon mélyen, egyszer meg nagyon magasan énekel. Mindehhez operaénekes alkat járul, és egy nagyon pozitív személyiség. A produkció bevezető vizuálján - amikor a háttérben is látszik Jacques arca, egy kicsit mindenki mosolygott, de többen átélték a dalt - azért itt a sajtóközpontban visszafogott tapsot kap.


21.49 - Spirit Of The Night című igazi bulidallal San Marino énekesei a színpadon. Az tény, hogy ez a szám úgy tűnik, nagyon működik, a közepétől taps kíséri őket a helyszínen, de minket nem tudtak megvenni, nem hiányoznának a döntőből.


21.46 - Dániából Anja és a Where I Am szólt az imént, mi még az Origo hatása alatt vagyunk, kollégák is idejöttek gratulálni az asztalunkhoz. Most Írország produkciója megy,  Brendan énekli, hogy Dying to Try, nagy tapsot kap, de itt meg sem közelíti Jociét.


21.41 - Ez az Joci!!!! Nagyon, nagyon, nagyon szép volt, óriási tapsot kapott az arénában, sajtóközpontban egyaránt. 


Az Eurovízió idei mottója a "Celebrate diversity", ami magyarul azt jelenti, hogy "ünnepeljük a sokszínűséget". Erre Pápai Joci az élő példa, aki roma származású előadóként képviseli Magyarországot a versenyen, egy olyan dallal, amiben több stílus keveredik - az elektronikus ritmus a magyar és cigány stílussal találkozik. Az Origo Joci szívből jövő, érzelmes előadásában fantasztikusan szólt! A tatai énekes Kapcsos Emese hegedűs és Virág Alexandra táncos közreműködésével lépett színpadra. A produkció színpadképe végig lenyűgöző volt, különösen látványos, amikor Joci és Alexandra a hirtelen felcsapó lángok gyűrűjében táncolt. 

 

Galéria kép



 21.35 - Magyarország jön! 


21.30 - Hollandia három gráciája, egy kis Destiny's Child utánérzéssel a színpadon. OG3NE - ez a nevük - Lights and Shadows a dal címe. Láthatóan sokan szeretik ezt az előadást, de engedjék meg kedves olvasók, hogy lélekben mi inkább már a következő produkcióra, azaz Magyarországra, Pápai Jocira koncentráljunk. Merthogy jön az Origo, és mi most átmegyünk nagyon fanatikus szurkolóba itt a helyszínen.


21.26 - Gyorsan pörögnek az események, már az ötödik produkciónál járunk. Romániából Ilinca ft. Alex Florea a színpadon. Oké, jódliznak (simán lehetnének svájciak is) , két ágyú is van a színpadon -(minek????) - de nem tehetünk róla: nekünk tetszik ez a szám! :D Itt a sajtóközpontban is nagy a buli, az eddigi legnagyobb tapsot kapja Yodel it! Yodel it! 


21.23 - Málta, Claudia Faniello énekesnő, Breathlessly című dal a következő. Ez egy tipikus, eurovíziós ária, bár nagyon szépen énekel Claudia, a dal az arénában ülve sem volt képes magával ragadni minket, könnyen felejthető.


21.19 - Macedóniából Jana dalol nekünk. Ez egy pörgős dal, senki nem hagyja az énekesnőt egyedül táncolni - a dal címe Dance Alone. Jana nagyon szexi, de szerintünk nemcsak ezért megy tovább a döntőbe, élvezhető a zene, hatalmas tapsot kap az arénában.


21.14 - Osztrák szomszédunk énekese, Nathan Trent a színpadon. Az énekes egy boldogságbomba, az arcáról egy pillanatra sem tűnik el a mosoly - nemcsak a színpadon, azon túl is ilyen - , nagyon jó hangja van, de a számról semmi extrát nem tudunk elmondani. Hiába jár Nathan a felhők felett, a mi gondolataink könnyen elkalandoznak másfelé.


21.10 - Egy igazán látványos produkcióval elkezdődött az elődöntő - a sajtócentrumban némi késéssel kelt életre a kivetítő, már kezdtünk megijedni - , most éppen az első előadót, Szerbia énekesnőjét Tijanát hallhatjuk, szól az Int Too Deep. Szép-szép, de szerintünk felejtős dal.


20.43 - Nagyobb szünet után jelentkezünk újra, és ennek okai között az is szerepel, hogy az elmúlt órákban számtalan nemzetközi kolléga kért interjút a magyar újságírói csapattól. Érezhetően sokan kedvelik Joci dalát, és rengetegen kérdezik a véleményünket - persze azért arról is érdeklődnek, hogy mit gondolunk a saját országuk versenyzőjéről. Ez hamarosan kiderül, ugyanis negyed óra múlva kezdődik a show, mi pedig online közvetítünk.

 

Eurovíziós Dalfesztivál 2017 - 2. elődöntő



Érdekesség, hogy hazánk tavalyi produkciójára is sokan emlékeznek. Fehérvári Gábor Alfréd, azaz Freddie is a helyszínen szurkol Jocinak - mint írtuk, a magyar nézőknek közvetíti az Eurovíziót Rátonyi Krisztával a Dunán- és a győri énekest is nagyon sokan megállítják egy-egy fotóra, interjúra a különböző országokból.

Mi is beszélgettünk Freddie-vel és Krisztával még a tegnap délutáni próba után esélyekről, Joci próbáiról, ennek egy részletét olvashatják itt:


Freddie: Azt gondolom, attól izgalmas ez az egész fesztivál, hogy nem lehet megjósolni semmit - legalábbis én így érzem - , mert nyilván, ahogy a zenei ízlések különböznek, úgy mindenkinek a Top10 rangsora is változó. Olyan széles skálán mozog minden, hogy ahány ember, annyi végeredmény. Sokan azt mondták, hogy erősebb lesz a csütörtöki, második elődöntő mezőnye...


Rátonyi Kriszta: Persze, hogy erősebb lesz, hiszen benne van a Joci!


Freddie: Igen! Nagyon várjuk majd, hogy hetedikként színpadra lépjen Joci, és következzen az Origo. A próbán is nagyon szép visszajelzéseket kapott. Nagyon bízom benne, hogy ez azt jelenti, abban a három percben Joci meg tudja teremteni a saját dalával azt az atmoszférát, ami ahhoz kell, hogy berántsa magával a közönséget. Szerintem otthon, a tévék előtt is érezhetik majd a nézők, hogy mennyire szeretik itt ezt a dalt -  merthogy nagyon szeretik!


Kriszta: Én is így látom, sőt! Egy kis kulisszatitok: átjöttek hozzánk egy másik kommentátorállásból, hogy "hú ugye milyen jó volt Joci, nektek is tetszett?"  Érezni, hogy mennyire nagy hatással van a produkció mindenkire. Mi is összenéztünk, amikor elindult a dal és elkezdett Joci énekelni, hogy mind a kettőnkön végigfutott egy pillanatra a libabőr.  Nagyon izgulok érte, biztos, hogy hatalmas feladat itt állni ezen a színpadon, de azt gondolom, hogy nagyon jó lesz Joci. 


Freddie: Joci dalának mondanivalója nagyon-nagyon mélyről jön, és azt gondolom, ezt pont egy érzelemmel  színültig tele lévő szívvel lehet igazán jól elénekelni, úgyhogy emiatt is drukkolok neki, amennyire csak tudja,, pumpálja tele magát érzelemmel a színpadra lépés előtt, mert akkor el fogja varázsolni egész Kijevet, és bízunk benne, hogy egész Európát.


17.10 - Hamarosan véget ér a főpróba az arénában, közben Románia előadója, Ilinca épp az imént köszönt ide nekünk, a magyar újságíróknak, hogy"Sziasztok!" - beszél néhány szót magyarul - , megjegyezte, hogy mennyire imádja Joci dalát, az Origót. 


16.10 - Az Eurovíziós Dalfesztivál helyszínén, a kijevi Nemzetközi Kiállítási Központban jelenleg épp a második elődöntő főpróbája zajlik. Tizennyolc ország képviselői lépnek színpadra, Pápai Joci már előadta az Origo című dalát. Nagyon jól sikerült a produkció, a tatai énekes az érzéseit is kiválóan közvetítette. A sajtóközpont kivetítőjén követjük az eseményeket, Joci dala nemcsak az arénában, hanem itt is nagy tapsot kapott, érezhetően sokan szeretik az Origót.

Ma este szurkolhatunk Pápai Jociért

Az élő adás magyar idő szerint este 9-kor kezdődik (a Dunán nézhetik), cikkünket addig is folyamatosan frissítjük, és a show-ról is itt tudósítunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!