Bulvár, celeb

2009.06.24. 20:28

Meryl Streep hatvanéves

Hatvanéves Meryl Streep, minden idők legtöbbször <br>Oscar-díjra jelölt színésze, az amerikai film egyik legsokoldalúbb sztárja. Operaénekesnek készült, ezért is tudta leiskolázni a Mamma mia! című filmben partnereit.

MTI

A kövér és csúnyácska Mary Louise Streep (a Meryl családi beceneve) tizenévesen virágzott ki: ledobta szemüvegét, fogszabályozóját és kilóit, és a középiskolai színkör csillaga lett. A Yale Egyetem drámai tagozatán diplomázott, és még abban az évben jelölték a színházi Oscarra, a Tony-díjra.

1977-ben állt először a kamerák elé, és már egy év múlva Oscar-díjra jelölték a Szarvasvadász című filmért. Első Oscar-díját 1979-ben kapta a Kramer kontra Kramer című filmért, amelyben férjét és kisfiát elhagyó anyát alakított. A második Oscart 1982-ben a Sophie választásának főszerepéért.

Streep általában erős és makacs, ugyanakkor érzékeny asszonyokat formál meg. Az Abba-dalokból összeállított Mamma mia!-ban közel a hatvanhoz is elsöprő lendülettel dalolt és táncolt. A Kétely című drámáért idén tizenötödik Oscar-jelölését gyűjtötte be, amivel a színészek között abszolút csúcstartó.

Idén hatvan éves a neves színésznő

Idén hatvan éves az Oscar-díjas színésznő.
A generációja legjobb filmszínésznőjének tartott Streep tökéletességre törekszik. A Veszélyes vizeken kedvéért megtanulta a vadvízi evezést, A szív dallamaiban hat héten át napi hat órát hegedült. Mentes a sztárallűröktől, vállalja korát, és nyíltan hangoztatja Hollywoodról nem túl hízelgő véleményét. Őriz vitrinjében Oscar-, Arany Glóbusz, Emmy- és Tony-díjat, BAFTA-díjat, az Amerikai Filmintézet díját, Becsületrendet, csillaga van a hollywoodi hírességek utcáján, a Bette Davis-életműdíj első kitüntetettje. Szobrász férjével egy connecticuti farmon él, és „hírnévtelenségre" vágyik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!