Charlie angyalai

2009.03.16. 11:51

Charlie angyalai, avagy megelőzünk modernül

Valószínűleg sokan tudják, kik is, mik is voltak Charlie angyalai (Charlie's Angels), a három bevállalós nő, kik szépek, okosak, no és bátrak. Én még a 70-es évek sikersorozatán szocializálódtam, amikor a 10-15 év közötti lányok nagy valószínűséggel akartak „detektívnők" lenni. (Persze egy láthatatlan főnök is vonzó szempont tud lenni bizonyos esetben...) Akkoriban ezer más ötletem volt, aztán az élet úgy hozta, hogy végül rendőr lettem - és jó döntésnek gondolom -, hogy miért, azt nem most fejteném ki.

Arról szeretnék inkább írni, hogy miért is vágtam bele a „blogolásba".

Az elmúlt évek alatt sok mindent láttam, főként az élet árnyékosabb oldaláról. Láttam az élet „piheségét", azt, hogy a jelenünk és a jövőnk közötti mezsgye sokszor milyen hajszálnyi, ha egyáltalán ott van. Láttam, hogy saját felelőtlenségünkkel másoknak és magunknak is milyen veszteségeket tudunk okozni.

Láttam sírni embereket, átéreztem az anyák és apák mérhetetlen fájdalmát szerencsétlenül járt gyermekeik miatt. Aztán az jutott eszembe, ha ezekről beszélhetnék, írhatnék másként, mint ahogy erre általában mód és lehetőség van, akkor talán tudnék segíteni, talán többet tudnék tenni - magunkért.

És akkor lett ez a fórumlehetőség, és vannak kollégák, akik mellém álltak, akikkel együtt írjuk, szerkesztjük a zsarublogot, a mi sajátos rendőrnaplónkat. Fő témakörünk a megelőzés lesz. A bűn- és baleset-megelőzés, amelyet csak a maga komplexitásában lehet nézni, kell és szabad kezelni. Ja, hogy ez azért bonyolultabb dolog, mint okoskodónak tűnő tanácsok adása...ez legyen a trükk benne.

A finesz pedig nem is annyira titkos, csupán az, hogy össze kell fogni mindazokat, akiknek lehet és van feladata a megelőzésben. Legyen ő rendőr, tűzoltó, mentős, gyámügyes, áldozatsegítő, állatvédő stb. Mást és mást látunk, és természetesen máshogyan. Stílusunk és módszereink is különbözőek, és ez jó, de legalábbis nem unalmas.

A jelenünk és jövőnk biztonságát együtt alakítjuk önökkel!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!