húsvéti sonka

1 éve
Arany T. János
Domaszék, Szeged - A multikban már 990 forintért is kapni előrecsomagolt füstölt- kötözött ,,lapockasonkát", de az igazi minőségi árut meg kell fizetni. Az egyik Mars téri hentesnél a szívsonkának kilóját 3150 forintért adják, de találtunk 24 ezer forintos mangalica hátsó sonkát is. Domaszékre is ellátogattunk, ahol Száraz Ferdinánd okleveles hentes- és mészárosmester árulta el a jó húsvéti sonka titkát.
2 éve
Arany T. János
Az ár, a forma és a szín is árulkodik a sonka minőségéről. Míg a hagyományos módszerekkel súlyának 30 százalékát is elvesztheti a parasztsonka, az ipari úton készülő termékek tömege a hozzáadott folyadék miatt közel kétszeresére is nőhet. Az algyői sonkakirályt kérdeztük.
3 éve
Timár Kriszta
Itt az ideje a húsvéti bevásárlásnak: sonka, tojás, kalács, torma és a többi. Kérdés, ki mennyit szán a tavasz legnagyobb ünnepére. Összeállítottunk két kosarat - egyet olcsó, egyet pedig exkluzív termékekből.
Állatvédelemről nyílt fotókiállítás az Agórában – Fotók
A felelős állattartás fontosságát hangsúlyozzák.
Változékony idő lesz a jövő héten
Napsütésre, de esőre, zivatarra is készülni kell.
Gyengén felhős idő várható hétfőn
A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.
Disznótor és Kaczor Feri Árpádhalmon
Idén is megrendezték Árpádhalmon a falusi disznótort. 500 adag hurka-kolbász fogyott el. Kaczor Feri műsorán annyian voltak, hogy egy tűt sem lehetett volna leejteni.
Jennifer Lawrence lesz a főszereplő Paolo Sorrentino új filmjében
Nyáron New Yorkban kezdi forgatni Mob Girl című új moziját.
Tudja, miért tilos mikróban melegíteni a sült krumplit?
A mikró sugarai miatt a burgonyából olyan baktériumok szabadulhatnak fel, amik akár ételmérgezést is okozhatnak.