Klebelsberg Intézményfenntartó Központ

3 éve
Szeged - Balog Zoltán miniszter már két hete tudja, ki fogja vezetni augusztustól a Deák Ferenc Gimnáziumot, de ezt még nem hozta nyilvánosságra. A tanárok nem vártak a miniszterre, elkészítették a következő tanév tantárgyfelosztását, és elmentek a nyári szabadságukra.
3 éve
Munkatársunktól
Szeged - Az iskolák fenntartása után a működtetésüket is államosítják. Nagy kérdés, mi lesz azokkal a takarítókkal, karbantartókkal és adminisztrátorokkal, akik jelenleg még az önkormányzathoz tartoznak.
3 éve
Szabó C. Szilárd
Csongrád megye - 2013 óta állami fenntartásban működnek az iskolák. A nagyobb települések megtarthatták az iskoláik működtetését. Jövőre azonban ezt is elveszi az állam, mert - ahogy Lázár János fogalmazott - közös lónak túros a háta. Botka László biztos abban, hogy a szegedi iskolák rosszabb helyzetbe kerülnek a teljes államosítással.
3 éve
Egy hónap alatt 64 százalékkal csökkent a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) tartozásállománya - közölte a központ pénteken az MTI-vel, egyúttal cáfolva azokat a sajtóinformációkat, hogy veszélybe kerülhet az iskolák őszi működése.
3 éve
Munkatársunktól
Makó - Plüsspatkányokat osztogatott pénteki sajtótájékoztatóján Mucsi Tamás, a Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke, hogy felhívja a figyelmet: szerinte a városi televízió egyoldalúan kezelte a patkányügyet.
3 éve
Timár Kriszta
Csongrád megye - Nyáron megszűnik a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, helyette egy kevésbé centralizált szervezetet hoznak létre. Csökkentik a tananyagot is, és a diákok óraterhelését is. A pedagógusok ettől függetlenül megtartják jövő szerdán az engedetlenségi mozgalmat.