Csongrád és környéke

2014.08.29. 23:22

Az önkormányzat és a szülők végzik a csanyteleki iskola felújítását

Forgó Henrik, Csanytelek polgármestere elmondta: a KLIK ˝szőröstül-bőröstül˝, vagyis teljes fenntartásra átvette a helyi általános iskolát.

Munkatársunktól

Csanytelek - [namelink name="Forgó Henrik"], Csanytelek polgármestere elmondta: a KLIK (Klebelsberg Intézményfenntartó Központ) bár ˝szőröstül-bőröstül˝, vagyis teljes fenntartásra átvette a helyi általános iskolát, a különböző felújításokat, munkákat mégis a helyi önkormányzat finanszírozza, illetve a szülők, tanárok és egy civilszervezet, a Csanyteleki Diák-Senior Sportegyesület is besegít.

– A KLIK által fenntartott csanyteleki Szent László Általános Iskolában önkormányzati költségvetésből finanszírozottan, önkormányzat által biztosított szakemberrel végezzük az illemhelyek, öltözők tisztasági festését, amely így elkészül a tanévkezdésre – mondta a falu első embere.

[namelink name="Forgó Henrik"] azzal folytatta: szintén az általános iskolában az alsós játszóudvarba telepítendő – a Szülői Munkaközösség és a Diáksport Egyesület által finanszírozott – kültéri játék ütéscsillapításához szükséges földmunkát az önkormányzati kotrógép csinálja. A szülők, illetve a tanári kar pedig több osztályterem, közösségi tér festését végzi el a tanév kezdetéig. A polgármester még közölte: a KLIK helyi tankerületi igazgatójával, Molnárné Tóth Györgyivel jó munkakapcsolatot ápolnak, szerinte a rendszer nem működik jól, és racionalizálásra, ésszerűsítésre szorulna.

A KLIK illetékesét utolértük telefonon, és először azt közölte: benne dolgozva, belülről ismerve, kijelentheti, jól működik a rendszer, majd azzal folytatta: – A fenntartási és a működtetési kötelezettségét is maximálisan teljesítette és teljesíti a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, biztosítva a financiális és szakmai szükségleteket. Viszont ne felejtsük el, az iskolának van tulajdonosa, az önkormányzat, és nagyon örülünk annak, ha akképppen is viselkedik. Mint a csanyteleki önkormányzat, mely a szülők, a tanárok segítségével több fontos munkát elvégeztetett – mondta el érdeklődésünkre [namelink name="Molnárné Tóth Györgyi"].

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!