Dankó Pista Expressz

2008.11.17. 12:59

Christina Aguilera elektropop-sztárokkal készíti új lemezét

Hozzálátott legújabb albumának előkészítéséhez Christina Aguilera. Az amerikai énekesnő a 2009 nyarán megjelenő lemez munkálatain többek között a Ladytronnal és a Goldfrapp-pel dolgozik együtt.

A Grammy-díjas Aguilera 2006-ban megjelent, de a 20-as, 30-as, 40-es évek zenei világát idéző, szvinggel, dzsesszel, blues-zal kacérkodó, Back to Basics című albuma után, tervei szerint legújabb anyagán egy egészen más világba tesz majd zenei kiruccanást. Mint azt már idén több interjúban is hangoztatta, az elmúlt években nagy hatást gyakorolt rá az ausztrál énekes-dalszerző Sia (aki szóló karrierje mellett a Zero 7-nel közös munkáiról is ismert), valamint a Goldfrapp és a Ladytron munkássága, egyébként pedig nagy kedvelője például Andy Warhol művészetének, így ezek a hatások mind megjelennek majd az új anyagon is. Ennek köszönhetően a jövő nyárra esedékes lemez az amerikai énekesnő szerint tele lesz zenei humorral, valamint nagyon színes lesz vizuálisan és tartalmilag is. Ennek elképzeléséhez talán segítséget nyújthat, hogy Aguilera az elmúlt időszakban előszeretettel beszélt arról is, mennyire nagy hatással van rá Japán és nagy szerelme Tokió, amelynek egyedi, utánozhatatlan, millió apró (és leginkább borzalmasan modern) elemből álló világát szintén szeretné a lemezbe gyúrni.

Az új anyag hangzását egyébként talán már sejtetheti az énekesnő napokban piacra dobott Keeps Gettin' Better - A Decade of Hits című válogatáslemezének két új dala is, a címadó Keeps Gettin' Better, valamint a " target="_blank" title="youtube.com">Dynamite, amiken már valóban érezhető a vonzódás például Goldfrapp zenéjéhez. Azt pedig, hogy a szimpátia és annak hatásai valóban a lehető legteljesebben megjelenhessenek a lemezen, maguk a művészek garantálják, hiszen állítólag mind a Ladytron, mind pedig a Goldfrapp elvállalta a közreműködést Christina Aguilera 2009-es albumán, amin egyébként az említett Sia, valamint még legalább egy, szándékosan nagy titokban tartott (feltehetően igen ismert) zenész is közreműködik majd.

Az, hogy milyen lesz a végeredmény, még majdnem egy év mire kiderül, de próbaképpen itt van egymás után az új Aguilera-klip, a Keeps Gettin' Better, valamint a Goldfrapp Ooh La La és a Ladytron Ghosts című számainak videója. Mi több, ezek után két felvétel Sia Furlertől, mindkettő legutóbbi szóló albumáról és mindkettő élőben: a The Girl You Lost To Cocaine ebben a formában egy amerikai rádióműsorban, a Buttons pedig egy szintén amerikai tv show-ban hangzott el.











Bár Aguilera kisasszony nekünk koránt sem a szívünk csücske, ezek után egész komolyan foglalkoztat bennünket, vajon milyen lesz új albuma a fenti zenészekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!