Dankó Pista Expressz

2008.12.25. 19:21

Kanye Westet megdobálták, erre ő visszavágott

Jelenleg éppen téli szünetet tartunk, ez nyilván észrevehető, de azért néha mutatunk ezt-azt. Mint ahogy most is. Pár hete már kering a neten egy videó, amit már mi sem hagyhatunk szó nélkül, úgyhogy karácsony ide vagy oda, nem is hagyjuk.

Történt nemrég, hogy a nagyon híres és nagyon rövid idő alatt nagyon sok Grammy-díjat nyert rapper, Kanye West fellépet Melbourne-ben, ahol is az előadás közben egyik rajongója (vagy valaki, aki nem rajongó, csak azért ment oda, hogy bajt keverjen) megdobta egy pénzérmével. Mindez pedig igen érdekesen sült el, ugyanis Kanye a dolgot kapásból szóvá tette, és a színpadról mondta el véleményét az elkövetőről. Tette mindezt ráadásul úgy, hogy az előadásához előtte folyamatosan használt, hangjára küldött auto-tune-effekt mindvégig bekapcsolva maradt, így egy ideig úgy hangzott az egész, mintha Kanye abba sem hagyta volna az érzelmes dalt. A történteket a közönség láthatóan és hallhatóan igencsak élvezte, olyannyira, hogy mint az majd látható, az eset végére már együtt skandálta a rapperrel a dobálózónak szánt szavakat, miszerint eat shit, die!

A dologgal kapcsolatban egyébként szeretnénk hangot adni annak a véleményünknek, miszerint borzalmasan idegesítő, hogy a legpopulárisabb amerikai rapperek mára szinte kivétel nélkül rákattantak az említett effektre; gyakorlatilag nincs szám, amibe manapság ne tuszkolnák bele. Teszik mindezt annak ellenére, hogy a hangzást Cher már tíz évvel ezelőtt az örökkévalóságig elhasználta Believe című " target="_blank" title="youtube.com">gigaslágeréhez (nem véletlenül emlegetik az auto-tune-t gyakran csak Cher-effektként), nem is beszélve azokról a kétes minőségű poptermékekről, amik utána évekig lovagoltak még a megoldáson. Úgyhogy innen üzenjük a legpopulárisabb amerikai rappereknek, hogy lehetőleg nagyon gyorsan hagyják abba!

Ennek ellenére szerintünk a videó (kb. a harmadik perctől) nagyon vicces, de előre szólunk, hogy csak angolul értőknek lesz az.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!