DélmagyArchív

2014.11.13. 10:48

Két vidám lány úriember ismeretségét keresi

DélmagyArchív 1938: Mégpedig szórakozás céljából! Szerelemről pedig szó sem lehetett volna.

Panek Sándor

Két vígkedélyű leány korrekt úriember ismeretségét keresi szórakozás céljából. Leveleket „Egyik szőke, másik barna" jeligére a kiadóhivatal továbbít.

Két vígkedélyű úrinő fiatalembert keres. Délmagyarország 1936. április 5.

Minden ezzel az apróhirdetéssel kezdődött 1936-ban. A hirdetésre persze sok válasz érkezett, közöttük egy olyan levél is, ami megtetszett a hölgyeknek.


Válaszoltak a fiatalembernek, és rövidesen találkoztak egy szegedi cukrászdában. A lányok egykettőre közölték a gavallérral, hogy szerelemről szó sem lehet. Az apróhirdetéssel csak annyi céljuk volt, hogy kettejük számára partnert találjanak, aki egyformán foglalkozik majd velük, vagyis hármasban járnak majd moziba, színházba. A fiatalembert ez nem rettentette el.

 

Furcsa hármas a bíróság előtt. Délmagyarország 1938. január 11.

 

 

Mimózát várja lovagja

Molett asszony pajtást keres

Lelkemben örökké élsz. Pajti.

Hosszú ideig így is történt, csakugyan nem volt szó szerelemről, a mélyben azonban mindkét lány szerelmes lett a fiatalemberbe, bár ezt mindketten titkolták.


Így is ment egy ideig, de a lányok előbb egymáson ismerték fel a szerelem jegyeit, ami végül annyira nyilvánvaló lett, hogy a fiatalember is rájött.


Persze, a lányok között elpárolgott a barátság, egyre többet piszkálták egymást, és megpróbálták kisajátítani a fiatalembert.


Végül odáig jutott a dolog, hogy a szerencsés-szerencsétlen fiút választás elé állították, mondja meg, kettejük közül melyiket választja. A fiatalember nem adott határozott választ, s mivel együtt nem ment, ezután mindkét nőnek külön-külön udvarolt.


A két lány ettől még jobban utálta egymást, és végül már olyan kijelentések hangzottak el, ami miatt becsületbíróság lett a vége.


A baj csak az volt, hogy mindkét lány a fiatalemberre hivatkozott mint tanúra.

 

Csúnya irodista lány még csúnyább fiatalembert keres. Délmagyaroszág 1912. április 27.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!