Digitália

2016.02.03. 12:16

Egyre agresszívabban terjeszkedik a Windows 10

Február elsejétől már automatikus frissítésként is települhet a Microsoft legújabb operációs rendszere a számítógépünkre.

Markót Imre

A redmondi vállalat tavaly ősszel jelentette be, hogy szeretné elérni, ha minél több felhasználó számítógépén lenne Windows 10. Ezt úgy tervezték, hogy 2016 elejétől az automatikus frissítések közé csempészik be legújabb operációs rendszerük telepítőjét, így a Windows Update futtatásával ez is feltelepül. A folyamat kezdetét vette, ugyanis február elsejétől már ajánlott frissítésként szerepel a listában a Windows 10. Ha a számítógépen be van kapcsolva a frissítések automatikus telepítése, akkor az új operációs rendszer telepítője a felhasználó megkérdezése nélkül elindul.

Nem kínál másik lehetőséget a Microsoft

A folyamatot természetesen meg lehet szakítani manuálisan, és utólagos eltávolításra is van lehetőség. Akinek a számítógépére feltelepül a Windows 10, 31 napig állíthatja vissza jól megszokott felhasználói környezetét, az új operációs rendszer eddig tárolja az ehhez szükséges információkat. A Microsoft új terjeszkedési módszere ellen az egyetlen legális védekezés az, ha a számítógépünkön kikapcsoljuk a frissítések automatikus telepítése opciót. 

Címkék#Microsoft

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!