Akadályozza a túl sok twitterezés a tévéközvetítést

A londoni olimpia szervezői kérik a szurkolókat, hogy csak a legfontosabb esetben twitterezzenek, mert akadályozzaák a televíziós közvetítését.

Arra kérték a londoni olimpia szervezői a versenyhelyszínekre kilátogató szurkolókat, hogy csak “sürgős” esetben küldjenek bejegyzéseket a Twitter közösségi portálra, mert a túl sok üzenet megterheli a hálózatokat, ez pedig hatással van a televíziós közvetítésre.

A szombati férfi országúti kerékpárosok mezőnyversenyén például a kommentátorok nem tudták tájékoztatni a nézőket arról, hogy az élen álló sportolók mennyivel voltak az üldözők előtt, mert nem érkeztek meg az adatok a bringásokat kísérő GPS-rendszerből. Ez mindenekelőtt a brit tévénézők orra alá tört borsot, mert izgatottan várták, hogyan szerepel versenyzőjük, Mark Cavendish.

A helyzetet csak tovább rontotta, hogy sokan épp a Twitter közösségi oldalon adtak hangot emiatti bosszúságuknak.

A sportközvetítéseket kézben tartó Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szerint a hálózati gondokat az a rengeteg üzenet okozta, amelyet a brit versenyzők üdvözlésére az utcán összesereglett több százezer ember küldött.

A NOB-nak minden bizonnyal kell még hasonló esetekre számítania, mert a kerékpáron kívül egyebek mellett a maratoni futást és a triatlon egy részét is a közutakon rendezik.

Sokan a londonit emlegetik az első igazán “közösségi olimpiának”. A távközlési szolgáltatók a fennakadások ellenére jelezték, ők képesek megbirkózni a leterheltséggel.