Digitália

2019.05.02. 15:06

Már digitálisan is szerezhet akkreditált nyelvvizsgát

Az ITOLC általános nyelvvizsgát angol és német nyelvből lehet letenni. A vizsgák egynyelvűek, négy szinten érhetők el.

Munkatársunktól

A fiatal generáció jelentős része digitális bennszülöttnek számít, akik számára a digitális eszközök magabiztos használata már nem jelent kihívást. A fejlesztést megelőző kutatások azt támasztották alá, hogy sokuk inkább választana olyan nyelvvizsga formát, ahol a vizsga digitális környezetben zajlik, hiszen a nyelvhasználatra is leginkább digitális környezetben kerül sor. A fejlesztés eredményeképp létrejött Magyarország első teljesen számítógépes nyelvvizsgája, ahol minden készség mérése számítógép segítségével történik - derül ki a digitális nyelvvizsga egyik kifejlesztőjének, a Katedra Nyelviskolának oldaláról.


Az iTOLC nyelvvizsga megfelel a magyarországi nyelvvizsga akkreditációs előírásoknak, amelynek alapján 2019. márciusában megkapta az akkreditációt a Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központtól (NYAK).


A vizsga során mind a négy készség (írás, olvasás, beszéd, hallás utáni értés) mérése számítógépen történik. Bár a tudásellenőrzés virtuálisan zajlik, nincs lehetőség visszaélésre, ahogy a lámpaláz vagy az egyéni szimpátia is kevésbé ronthat az esélyeken. Előny továbbá, hogy az írásbeli vizsgáknál nem okozhat galibát az olvashatatlan kézírás, ráadásul teszteredmények egy részét gép elemzi, így a kiértékelés sokkal hatékonyabb és hamarabb kap visszacsatolást a vizsgázó.


A budapesti vizsgahelyszín mellett hamarosan megnyílnak az iTOLC nyelvvizsga vidéki vizsgahelyei is 11 városban.

Címkék#nyelvvizsga

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!