Jótékonysági vásárt rendeznek

2020.12.04. 17:44

Egyéves a központ

Már sötétedett, de az Ásotthalmi Jótékonysági Központnál akkor is folyamatos volt a mozgás a mai kirakodóvásáron.

A. T. J.

Ásotthalom, 20201204. Ásotthalmi Jótékonysági Központ egy éves. Ismét jótékonysági vásárt rendeztek helyi kézmûves termékekbõl, bevételbõl hátrányos helyzetû ásotthalmi családokat támogatnak. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

Odabent katonás rendben, szortírozva sorakoznak a ruhadarabok, használati tárgyak és a bútorok. A jótékonysági központ egy éve nyitotta meg kapuit. A közelmúltban tortával és teával ünnepeltek, az arra járókat is megvendégelték.

Ebből az alkalomból és az ünnepek közeledtével egy olyan jótékonysági vásárt szerveznek, ahol helyi kézműves termékeket, egyedi karácsonyi díszeket vásárolhatnak az odalátogatók nyitvatartási időben hétfőn 9 és 13, pénteken 9 és 16, szombaton pedig 8 és 12 óra között.

Fotó: Frank Yvette

Többek között szalmából készült díszek, amikkel akár az egész karácsonyfát fel lehetne díszíteni, hungarocell gömbök, fonott és kötött díszek és használati tárgyak, gipszből öntött szívecskék és eperfavesszőből készült adventi koszorú sorakoztak a központ bejáratánál az asztalon. Az egész megálmodója, Magassy Katalin azt mondta, ő már nem is akar szerepelni, hiszen az önkéntes segítők többet dolgoznak mint ő, majd hosszan sorolta a nevüket.

Egy éve szorgoskodnak, dolgoznak az Ásotthalmi Jótékonysági Központ önkéntesei. Most kézműves termékekből rendeznek jótékonysági vásárt. Fotó: Frank Yvette

A bevételből hátrányos helyzetű ásotthalmi családoknak tartós élelmiszer adományokat juttatnak el a Tanyagondnoki Szolgálat munkatársai segítségével. Király Erzsébet azt mondta, Ásotthalmon nőtt fel, de Budapesten él és szomorú volt látnia, hogy 45-50 év alatt sok minden nem változott az országnak ezen a részén, ezért biztosan lesz helye az adományoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!