KERÉKPÁRÚT ÉPÜL SÁNDORFALVA BELTERÜLETÉN IS

2021.09.08. 11:05

Módosították a szerződést

Módosították a Szeged–Sándorfalva–Dóc–Ópusztaszer-kerékpárút kiviteli szerződését, amit a Sándorfalva belterületén létesülő szakasz tett szükségessé, kialakítására plusz 60 millió forintot kapott a megyei önkormányzat vezette konzorcium.

Imre Péter

A felek aláírták a kerékpárút szerződésmódosításá.Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

A Szeged–Sándorfalva–Dóc–Ópusztaszer-kerékpárút építésére 2017-ben nyújtott be először pályázatot a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat, akkor 700 millió forintot nyerve a megvalósításra. A munkálatok 2019-ben kezdődtek, ezért az eredeti összeget 280 millióval ki kellett egészíteni, hiszen az áremelkedések miatt már nem fedezte a teljes költségvetést.

A kivitelező kisteleki Probart Kft. jól haladt a munkával – állásáról folyamatosan beszámoltunk olvasóinknak, jelenleg mintegy 95 százalékos készültségű –, és legjobban a Sándorfalva belterületén elhelyezkedő 1,5 kilométeres szakasszal gyűlt meg a bajuk a szakembereknek – tudatta Gémes László, a megyei közgyűlés elnöke.

A felek aláírták a kerékpárút szerződésmódosításá. Fotó: Karnok Csaba

Ennek szakszerű és biztonságos megoldásához újabb 60 millió forintra volt szükség, amit megkaptak az államtól, így a beruházás teljes büdzséje 1 milliárd 40 millió forint lett. Emiatt kellett módosítani a szerződést. Mielőtt a szignók, aláírások az okmányokra kerültek volna a megyei közgyűlés épületében, a Belvedere-palotában Gajdosné Pataki Zsuzsanna, Sándorfalva független polgármestere elmondta:

a bicikliút biztonságot nyújt a közlekedőknek, ezért nagyon jó, hogy az állam biztosította a pluszforrást a legoptimálisabb megvalósításhoz.

Dóci kollégája, Turda Gábor azt hangsúlyozta, hogy a projekt nemcsak az érintett településeknek fontos, hanem minden kerékpárosnak, de gördeszkások és futók is használhatják, sőt, már használják is, mindannyiuknak megnövekedett a biztonságérzetük.

A kivitelező Probart Kft. képviseletében Bartucz Tibor ügyvezető igazgató kijelentette: garantálja, hogy jó minőségű kerékpárút épült, Gémes és Turda hozzáfűzte, jártak már arra, szép és jó az új bicikliút.

Ezt követően Gajdosné Pataki Zsuzsanna, Turda Gábor és Bartucz Tibor ellátta kézjegyével a szerződésmódosítást, amit Ópusztaszer polgármestere, Makra József már korábban megtett. Az esemény zárásaként Gémes László közölte: december 31-ig biztosan elkészül a sándorfalvi belterületi rész is, de az is elképzelhető, hogy jelképesen már a karácsonyfa alá odakerülhet a teljesen kész kerékpárút.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!