Bombaigazolás

2021.10.01. 10:37

A szegedi Batik Gergő a ZTE-nél folytatja

Jelentős igazolást hozott tető alá a Zalaegerszeg futballcsapatának esport szakosztálya, amely az MTK-val korábban itthon mindent megnyert szegedi Batik Gergővel erősítette meg egyébként sem gyenge játékoskeretét.

Tóth Alex

Az online videojátékok köré hatalmas közösség épült ki napjainkra, amelyben a játék élvezete mellett könnyen szoros kapcsolatokra, jó barátságokra is szert tehet az ember. Nem történt ez másképpen a szegedi Batik Gergővel sem.

A Budapest Honvéd NB I.-es labdarúgócsapat csapatkapitányának, Batik Bencének ikertestvére a valódi futballban már szögre akasztotta a stoplist, ám a virtuális pályán továbbra is aktívan játszik, nem is akárhogy. A Hungarian Pro Clubs League (HPCL, az igazi NB I. mintájára a FIFA futballszimulátor pro clubs, tizenegy a tizenegy elleni játékmódjában létrehozott profi, több igazi első osztályú klubbal működő, több divízióból álló hazai bajnokság) rendszerében mindent megnyert az MTK Budapest csapatával, amelyet magyar bajnokként és magyar kupagyőztesként hagyott most el a Zalaegerszeg kedvéért.

– Egy nagyon jó barátom, Garaba Roland a menedzser a ZTE pro clubos csapatnál, sokat játszottunk a nyáron együtt

– kezdett bele a váltás hátterébe Batik Gergő.

– Mindketten arra gondoltunk hogy mi lenne, ha az idei évben megpróbálnánk a közös munkát. Az MTK-val megnyertünk mindent, és pont ez volt az egyik fő szempont az átigazolással kapcsolatban, hogy ezeket az eredményeket sikerüljön majd megismételnem egy másik csapattal is – mesélte, majd bővebben kitért a céljaira.

– Nem kérdéses, hogy bajnokságot szeretnénk nyerni a ZTE-vel, sok jó játékost sikerült igazolni ennek érdekében. Karmester szerepet töltök be a csapatnál, így minél több gólpasszal szeretném kiszolgálni a társakat, de nyilván azt sem fogom bánni, ha én leszek a házi gólkirály, mint a tavalyi évben az MTK-nál – fogalmazott Batik.

A szegedi születésű esportoló az egyéni hazai FIFA-versenyeken is érdekelt lesz, hiszen a pro clubs mellett szerződése értelmében az egy az egy elleni küzdelmekben is számít rá a Zalaegerszeg.

– Az egy az egy elleni szezonra a céljaim egészen egyszerűek: az összes hazai rendezésű versenyen elindulni, és abból minél többet megnyerni

– tűzte ki maga elé a beszélgetés során Batik Gergő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!