Egyenes út

2009.07.14. 13:31

Hogyan élsz?

Egy ember talált egy sastojást, és egy kotlós alá tette. A sasfiók és a kiscsirkék együtt bújtak ki a tojásból, együtt nőttek fel. A sasfiók egész életében azt tette, amit a csirkék; azt hitte, hogy ő csirke. Kapirgált, kukacokat és rovarokat keresgélt. Kárált és kotkodácsolt. Csapkodott a szárnyaival, és repült egy-két métert a levegőben. Évek teltek el, a sas megöregedett. Egy napon a feje felett a felhőtlen égen látott egy nagyszerű madarat, amely méltóságteljesen vitorlázott az erős szelek között, alig mozgatva izmos, aranyszínű szárnyait. Az öreg sas ámulva tekintett fel. – Ki az ott? – kérdezte. – Az a sas, a madarak királya! – válaszolta a szomszédja. – Az ég tartozéka. Mi pedig a földhöz tartozunk – mi csirkék vagyunk. Így azután a sas csirkeként élt és halt meg, mivel csirkének hitte magát.

Anthony de Mello azt állítja, a legtöbb ember egész életén át szunnyad, noha nem tud róla: „Szunnyad születésekor, szunnyadva él, szunnyadva házasodik, álmában nevel gyermekeket, szunnyadva hal meg, anélkül, hogy valaha is felébredne. Sohasem érti meg a szeretetteljes és gyönyörű voltát annak a dolognak, amit emberi létnek nevezünk."

 

(Igazat kell adnom de Mellónak, már csak saját élettapasztalatom okán is. A szendergésből való ébredezésemet az agykontrolltanfolyam indította el. Az Agykontroll Kft. több kiadványát forgattam/forgatom nagy haszonnal, köztük Brandon Bays Belső utazás című könyvét. A benne lévő két meditációs technikával rendszeresen segítek másoknak a múlt traumatikus élményeitől való megszabadulásban.)

Brandon Bays, aki évtizedek óta vizsgálta a természetes gyógyulás folyamatait, és az alternatív gyógyászatban dolgozott, 1992 nyarán egy reggel arra ébredt, szembe kell néznie azzal a valamivel, ami a hasát pár hónap alatt rendkívüli mértékben megnövelte. A nőgyógyász háromnegyed órás vizsgálat után a következőket állapította meg. Öt hónapos terhességnek megfelelő méretű, kosárlabda nagyságú daganat van a hasában, amely az egész medencét betölti a szeméremdombtól a bordákig. Nyomja a rekeszizmot, és ezáltal nehezebb a légzés is. Nemcsak a daganat nagysága aggasztotta az orvost, hanem a nagyfokú vérveszteség is, amely belső vérzésre utalt.

Brandon óriási fiaskónak érezte: ő, aki évek óta az elme és a test kapcsolatát kutatja, és ezen a területen dolgozik, most olyan súlyos betegségben szenved, hogy azonnali életmentő beavatkozást javasol az orvos számára. Sikerült egy hónapnyi haladékot kapnia azzal a feltétellel, ha a tünetek erősödnének, nem kísérletezik a saját módszereivel, hanem azonnal jelentkezik a rendelőben.

Hozzálátott a saját terápiához. Sikerült elállítania a vérzést. Addigi vegetárius étrendjét még szigorúbbra fogta, csak friss gyümölcsöket, zöldségeket és azok kifacsart levét fogyasztotta. Nagy mennyiségű, ásványi anyagokban gazdag táplálék-kiegészítőket szedett. A terápiát kiegészítette masszázzsal és kolonterápiával, vagyis vastagbéltisztítással. Nem véletlen, hisz a vastagbél tartalmazza a legnagyobb mennyiségű salakanyagot a szervezetünkben.

Egyik barátja ajánlott számára egy masszőrt, aki úgy dolgozik a páciensein, hogy közben segédkezik a testben tárolt érzelmi traumák feloldásában is. Surja keze alatt és irányításával Brendonnak sikerült oldania olyan gyermekkori traumát, amelyre ugyan mindig is emlékezett, azonban a történtek idején már megtanulta, nem mutathatja ki igazi érzelmeit, most azonban negatív következmények nélkül átérezhette a sebezhetőséget és kiszolgáltatottságot, amelyeket önmaga elől is évtizedekig letagadott. A gyakorlatot megbocsátással fejezte be.

Ekkor már csak 10 nap volt hátra az orvossal való találkozóig. A hasa napról napra laposabb lett, bár a daganat még nem múlt el teljesen.

Barátai segítségével kétszer újra végigment a visszaemlékezés folyamatán. Brandon úgy érezte, mintha a régi emlékek gyöngysorként fűződnének fel egy zsinegre, bár mind más és más, mégis lényegükben nagyon hasonlítottak egymásra. Úgy érezte, Surjával az első napon elvágták a zsineget, a gyöngyök pedig szinte maguktól leperegnek, vagyis a terhet jelentő emlékek szinte maguktól találják meg a megoldásukat, és távoznak. Minden egyes alkalom után jelentős változást érzett, ami órákkal később is folytatódott.

Mindezek ellenére még jelen volt a daganat a szervezetében. A kontrollvizsgálat hatalmas változást mutatott ki, a kosárlabdányi elváltozás összezsugorodott egy 15 cm átmérőjű sárgadinnye méretűvé.

Mindketten másképp reagáltak a tényekre. Az orvos gratulált az eredményhez, bár határozottan ragaszkodott a műtéthez. A paciens viszont amiatt bánkódott, hogy nem sikerült teljesen eltüntetnie a probléma okozóját. A műtétbe azonban nem egyezett bele.

Az érzelmi utazásban segítkező barátja javaslatára bejelentkezett az Egyesült Államok egyik legjobb kórházába kontrollvizsgálatra. A találkozóig kapott újabb 10 nap haladékot, miközben úgy érzete, napról napra laposabb a hasa. Sőt, a masszőr szerint már el is tűnt a daganat! A rendelőben a műszeres vizsgálatok eredményeit látva a doktornő így gratulált Brandonnak: „Nem egyszerűen ép és egészséges minden női szerve, hanem olyan, mint az orvostanhallgatóknak írt könyvben a tökéletes szervek mintapéldányai!"

Brandon így emlékszik a történtekre: Amikor végül szembenéztem a daganathoz fűződő emlékekkel és érzelmekkel, s lezártam a történetet, akkor jutottam el arra a pontra, amikor már nem volt többé szükségem a daganatra. Amikor a benne rejlő problémákat végre megoldottam és lezártam, majd megbocsátottam önmagamnak és az ügyben érintetteknek, a daganat eltávozott. Betöltve hivatását, hiszen ráébresztett arra, amit meg kellett tanulnom.

A könyv nem csupán Brandon Bays lebilincselően érdekes élettörténetét ismerhetjük meg, hanem konkrét, azonnal használható útmutatást is kapunk ahhoz, hogy: betegség esetén elindulassunk testi egészségünk visszaszerzésért, érzelmi gondok estén újra megtalálhassuk lelki egyensúlyunkat.

Az utazással kezelhető lelki betegségek listája meglepően hosszú: a módszer a depressziótól a féltékenységen át a kényszeres evésig gyakorlatilag bármilyen esetben sikerrel alkalmazható.

Kedves olvasó, neked volt-e már ehhez hasonló vagy másmilyen felébredéses élményed? Kérlek, oszd meg velem, velünk az élményedet!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!