Egyenes út

2011.10.19. 13:58

Okostelefon

Vannak szavak, amelyeknek az évtizedek során megváltozik, átalakul az értelmezése. Régebben az intelligens mosópor kifejezés okozott némi zavart, mostanában pedig az okostelefon hallatán aktiválódik a testemben a bizonytalanság, a kétkedés és az érdeklődés érzetének egyvelege.

Korábban nem hallottam: a mosóporom intelligensebb, mint én. Pedig az adalékanyagok egy része jobban tapad a textíliához, mint a kosz (vagy mint én). És bizonyos hőmérsékleten pedig eltávolíthatóak úgy, hogy még a szennyeződést is magukkal viszik. Manapság viszont egyre többen állítják, a telefonom okosabb, mint én. Miért is? Azért, mert egy olyan miniatűr számítógéppel rendelkezik az illető, amely már zsebben, táskában hordható, és telefonként is képes működni?

Egyes kutatások szerint az emberek 95%-a alábecsüli a saját képességeit, és azt gondolja, hogy mások okosabbak nála. Az okostelefonom internetböngészőjében még nem találtam adatot arra vonatkozóan, hogy ezek a kis kütyük megváltoztatták-e jelentős mértékben a fenti százalékos arányt.

 

Címkék#önismeret

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!