Egyperces

2007.05.14. 16:19

Hajtolvajok garázdálkodnak Mianmarban

Hajtolvajok garázdálkodnak tömegesen a délkelet-ázsiai Mianmar városainak utcáin, egyetlen mozdulattal, szinte észrevétlenül nyisszantva le a hölgyek egyik legnagyobb ékességét.

Az utóbbi időszakban mind több hosszú hajú nő panaszkodott arról, hogy fényes nappal, zsúfolt piacokon, séta, vagy vásárlás közben gátlástalan tolvajok megfosztották őket hajkoronájuktól, majd a tömegben nyomtalanul eltűntek.

Mianmarban a nők többsége a hosszú hajat kedveli, sokan derékig, vagy akár térdig érő hajkoronát növesztenek, amit lófarokba kötve viselnek, mely hajviselet igencsak megkönnyíti a fényes fekete női fürtökre áhítozó tolvajok dolgát. A zsúfolt utcán egyszerűen a kiszemelt áldozat mögé lépnek, villámgyorsan levágják a hátul összefogott hajtömeget, és egy pillanat alatt belevegyülnek a nyüzsgésbe.

A tolvajok nem a maguk gyönyörűségére dolgoznak, a megszerzett zsákmányt kereskedőknek adják tovább, akik aztán jó pénzért kínálják az erős szálú, jó minőségű női hajat a nyugati világ parókakészítőinek. A kereskedelmi forgalomban 1,6 kilogrammnyi haj mintegy 320-400 dollárba (58-83 ezer forintba) kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!