Egyperces

2014.01.12. 13:13

Öt éve várja balesetben meghalt gazdáját egy bolíviai kutya a tragédia helyszínén

Öt éve várja balesetben meghalt gazdáját a tragédia helyszínén egy kutya Bolíviában, ahol sokan híres japán társa, Hacsiko után már nevet is adtak a környékbeliek által gondozott ebnek.

MTI

A Huachi vagy Huachito néven emlegetett keverék a Bolívia középső vidékén fekvő Cochabambában, a Pál pápa sugárúton tölti napjait. "Már vagy öt éve annak, hogy gazdája motorbalesetben meghalt. A kutya azóta itt él" - mondta egy hentes, akinek boltja néhány méterre áll onnan, ahol Huachi elvesztette gazdáját, egy egyetemistát. A fiatalember minden nap ugyanazon az útvonalon közlekedett, a kávészínű kutya pedig mindig vele tartott. Egy nap azonban a férfit elgázolta egy taxi, és a kórházba szállítás közben meghalt.

Huachi azóta a Pál pápa sugárúton jár-kel, és azon a sarkon siratja gazdáját, ahol azt a baleset érte - mesélte a helyi újságárus és segítője. "Saroktól sarokig megy, és mindig visszatér oda, ahol a baj történt. Ott aztán elkezd vonítani." Még jobban rázendít, ha egy motoros halad el mellette, talán azt gondolja, a gazdája az" - jegyezte meg a hentes.


Ramón Bilbaónak 18 éve működik boltja a sugárúton, Huachi rendszeresen tőle kapja a reggelit. Déltájt egy kis étteremnél vagy a szomszédos piacon etetik meg, este egy húsételeket kínáló bár gondoskodik róla. A szomorkás tekintetű kutya alkalmanként ott is marad éjszakára.

Huachit többen is örökbe akarták fogadni, és néhai gazdájának családja is megpróbálta magához venni a város másik oldalán, de a négylábú mindig elszökött és visszatért a Pál pápa sugárútra.

A japán Hacsiko - egy akita - Ueno Hideszaburo mérnök kutyája volt. Miután gazdája 1925-ben meghalt a Tokiói Egyetemen, ahol tanított, a kutya még kilenc évig várta őt a Sibuja állomáson, ahonnan Ueno dolgozni indult és ahová esténként megérkezett.

Hacsikónak ma szobra áll a helyen, történetéből pedig film is készült Hollywoodban Richard Gere főszereplésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!