Karácsonyi különlegesség

2021.12.06. 07:10

Újra megnyílik az ország egyik legrégebbi mézeskalács-kiállítása

A házikók és egyéb figurák elkészítéséhez összesen több mint 100 kiló lisztet és 30 üveg mézet használtak fel.

Spiegelhalter László polgármester elmondta, idén is látogatható Vácrátóton az ország egyik legrégebbi mézeskalács-kiállítása, amelyet a templom kápolnájában lehet megtekinteni december 9. és 12. között.

A hagyományos mézeskalács-kiállításnak minden évben más különlegessége van.

Idén a gyerekeknek kedveskednek, ezért a tematika a vidámpark és a Jégkirálynő című mese. A mini vidámpark egy része, például az óriáskerék működni is fog.

A polgármester elmondta, hogy több mint tucatnyian sütötték az idei rendezvényre a mézeskalácsokat. A házikók és egyéb figurák elkészítéséhez több mint 100 kiló lisztet és 30 üveg mézet használtak fel. Spiegelhalter László felidézte, hogy előző évek mézeskalácsból készült különlegességei között volt például a Mikulás csokigyára, a teljes falu, a Nemzeti Botanikus kert, a váci dóm és a magyar női kézilabda-válogatott, amelynek kapusa, Bíró Blanka vácrátóti származású.

A kiállítás idén a templom kápolnájában kap helyet, csütörtökön és pénteken délután, szombaton és vasárnap pedig 10 és 20 óra között lesz látogatható.

A kiállítás figuráit jótékonysági céllal értékesítik, a bevételből a helyi óvodát támogatják.

A kiállításhoz kapcsolódva, egy év kihagyás után megrendezik Vácrátót főterén a Mindenki karácsonya elnevezésű rendezvényt, ahol forralt borral, teával és egyebek között töltött káposztával várják a látogatókat. A programok között gyerek- és komolyzenei koncert, illetve adventi gyertyagyújtás is szerepel.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik