Egyperces

2007.05.08. 16:19

Hamis Harry Potter történet kering az interneten

Hamisítvány az a szöveg, amely a Harry Potter sorozat hetedik részeként került fel az internetre. A rajongóknak július 21-éig kell várniuk, hogy megtudják, mi lesz a varázslótanonc történetének vége.

Felkerült az internetre a Harry Potter és a halálos szentek - legalábbis ezt remélhették a rajongók, amikor megtalálták a 250 ezer szavas szöveget. Alaposan tévedtek. A Bloomsbury kiadó szerint a szöveg hamisítvány.

"Tudunk a szövegről, de annak semmi köze a regényhez. A rajongóknak várniuk kell július 21-éig, hogy megtudják, mi lesz a történet vége" - közölte a kiadó szóvivője. A hamis változat szerint a varázslótanonc története boldog véget ér: Harry feleségül veszi szerelmét, Ginny Weasley-t.

Az igazi Potter-könyvek szerzője, J.K. Rowling teljes titokba burkolózik. Csak annyit volt hajlandó előzetesen elárulni, hogy az egyik főhős meg fog halni az utolsó részben, de azt nem mondta meg, ki lesz az.

A kiadó soha nem látott biztonsági intézkedéseket tett, hogy a titok ne is derüljön ki a kötet megjelenéséig. A könyvet mindössze három ember olvasta kéziratban; valamennyien a Bloomsbury vezetői, akiknek érdeke a titoktartás.

A kiadó azt reméli, hogy a könyvből csak a megjelenés napján három millió példányt adnak el. A hatodik részből az első napon kétmillió darab kelt el 2005-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!