Egyperces

2009.11.09. 14:29

Káros a fiatalokra a Pussy - indexen az új Rammstein-album

A Rammstein új CD-je kizárólag pult alól árusítható, és csak 18 éven felüliek számára – írja a Berliner Kurier című német lap.

Huszka Andrea

A Rammstein veszélyes a fiatalokra, mert legújabb albumán az óvszer nélküli szadomazo szexet népszerűsíti. Ursula von der Leyen családügyi miniszter legalábbis így látja a helyzetet, ezért gondoskodott is az új lemez cenzúrájáról. Eszerint a Liebe ist für alle da című új album ezentúl csak nagykorúaknak árusítható.

A Rammstein-srácok az utóbbi időben ugyanis eléggé bekeményítettek: a Pussy című videoklipjükben például pornószínésznőkkel szexelnek. És még ha a jeleneteket számítógéppel rakták is össze: maga a szöveg sem éppen gyenge idegzetűeknek való.

Mivel a családügyi minisztériumnak egyáltalán nem nyerte el a tetszését az új lemez, ezért azonnal felkérte a BPjM-et (az ifjúságra káros médiatartalmakat ellenőrző szövetségi hivatal), hogy intézkedjen. Wilfried Schneider, a hivatal vezetője megerősítette: „Igen, a CD indexen van, de a rendelet csak hétfőtől lép hatályba."

Egy aránylag ártatlan jelenet a Pussy címü klipből.

Egy aránylag ártatlan jelenet a Pussy címü klipből.
A zenekar az interneten taglalta a döntés lehetséges okait: a Pussy című dal állítólag védekezés nélküli szexre buzdít, amikor az AIDS korát éljük. Az Ich tu dir weh (Bántalak) című dal pedig olyan szadomazo leírásokat tartalmaz, amik károsak a fiatalokra. És az indexre tételben valószínűleg a lemez borítója is közrejátszott, amin Richardról, a gitárosról készült szadomazo képek láthatók. Az eladók ezért ezentúl csak jól elrejtve, a pult alatt tárolhatják a lemezeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!