Egyperces

2007.05.25. 16:19

Segély helyett kecskét kapnak a szegény családok

Segély helyett kecskét adnak a szegény családoknak egy romániai faluban. A Constanta megyei településen húsz család segélyezését akarják ilyen újszerű módon megoldani.

Vihart kavart Romániában az independentai kezdeményezés, amelynek alapján tíz-tíz kecskét adnak segély helyett húsz családnak.

Az állatokat azonban nem vághatják le, és nem is adhatják el, sőt, "adót" is kell fizetniük értük: évente három gidát kell beszolgáltatniuk a helyi tanácsnak. Az intézkedés terve főleg a külföldön élő románoknál verte ki a biztosítékot, akik szerint ezzel rossz hírét keltik az országnak.

Az érintettek azonban kedvezően fogadták a döntést, amelynek eredményeképpen a jövő hónapban megkapják az állatokat. Cristea Giscan polgármester szerint újabb és újabb családok jelentkeznek a "segélyprogramra".

"Ha pénzt adnánk a szegényeknek, akkor csak arra szoktatnánk őket, hogy mástól várjanak segítséget - ez pedig nem lenne tisztességes. Azok bírálják a programot, akik nem akarnak dolgozni" - vélekedett Giscan.

A polgármester már most a "segélyprogram" kiterjesztését tervezi. Azt ígéri, hogy hamarosan mindenki kaphat kecskét, aki akar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!