Egyperces

2007.05.25. 16:19

Tizenegy napig nem aludt egy brit férfi

Tizenegy napon át nem aludt egy nagy-britanniai férfi, ezzel megdöntötte az ebben a "versenyszámban" felállított 264 órás Guinness-rekordot.

A 42 éves Tony Wright azt tűzte ki célul, hogy tovább marad ébren, mint az amerikai Randy Gardner, aki 1964-ben állította be a 264 órás csúcsot.

A BBC beszámolója szerint a férfi a fáradtság ellen teával, biliárddal és naplóírással védekezett.

Tony Wright azt mondta: "kőkori diétája", vagyis a nyersen fogyasztott ételek segítettek agyának abban, hogy ébren maradjon.

Ez sokkal könnyebbé teszi, hogy az ember az agya egyik feléről, amelyik már nagyon fáradt, a másikra kapcsoljon át - magyarázta technikáját a rekorder.

Most az agyam mindkét fele igen fáradt - tette hozzá. Tony Wright megfigyelte, hogy a kísérlet folyamán beszéde időnként összefüggéstelen lett, és a látott színek ragyogóbbnak tűntek.

A Guinness Rekordok Könyve már megszüntette az alvás nélkül eltöltött idő "versenyszámot", mivel a hosszú ébrenlét egészségi kockázatokat rejt magában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!