Egyperces

2019.05.14. 10:21

Tömeghisztéria alakult ki Majka veszprémi koncertjén - fotók

A rendőrségnek egy komplett városrészt kellett lezárnia, akkora tömeg indult a sztár ingyenes koncertjére.

Munkatársunktól

Hangos tömegjelenetek, káromkodó rajongók, ideges biztonsági őrök, elkeseredetten sírdogáló gyerekek... sokaknak ennyi jutott Majka szombati in­gyenes veszprémi koncertjéből, ahova bár időben elindultak, nem érhettek oda – írja a Bors.


A veszprémi Gizella Napok keretében egy egész napos rendezvényen számtalan kulturális program mellett egymást váltották a fellépők is. A fő produkció Majka koncertje volt, neki 21.30-kor kellett színpadra lépnie. A tömeg már két órával a buli előtt elkezdett gyűlni, a helyszíni beszámolók szerint a szervezők ezt látva, biztonsági okokból este nyolc órától elkezdték korlátozni a város legszebb terére, az Óváros térre a belépést. Egy darabig még kisebb, 4-6 fős csoportokat átengedtek a biztonsági záráson, de a későbbiekben már senki sem léphetett a térre és a környéket is lezárták.


Az Óváros tér egyes számítások szerint körülbelül ötezer fő befogadására al­kalmas, ennél nagyobb tö­meg számára veszélyes, hi­szen viszonylag szűk utcákon lehet elhagyni a helyszínt, ha evakuálni kell. A biztonságiak tehát jól döntöttek, hogy nem engedték túlzsúfolni a teret, ez azonban nem vigasztalta azt a közel háromezer embert, aki kint rekedt, és semmit sem látott, hallott Majorosék bulijából.


Majoros Péter ezt írta az elkeseredett rajongóknak:


"Tudom, hogy le kellett zárni a teret, mert annyian voltak, és nagyon sajnálom azokat, akik emiatt nem tudtak feljönni. Viszont biztonsági okokból ez sajnos teljesen érthető. Legközelebb figyelnek erre biztosan."


Az ügyben a Bors kereste a veszprémi önkormányzatot, de ez idáig nem kaptak választ a kérdéseikre.


Majka a Borsnak azt mondta, egyfelől büszke arra, hogy ilyen sokan kíváncsiak rá, másfelől őszintén sajnálja azokat, akik nem látták a szombati produkciót.


– A koncert után értesültünk arról, hogy mekkora tömeg volt kíváncsi ránk, és hogy sokan a színpad közelébe sem fértek – mesélte a Borsnak Majka. – Na­gyon sajnálom, hogy ilyen tömegjelenetek alakultak ki, de a biztonság az első, a szervezők úgy jártak el, ahogy arra szükség volt. Remélem, a jövőben kizárólag olyan koncerthelyszíneken lépünk fel, ahol a szervezők számolnak azzal, hogy nagyobb tömeg lesz jelen.



 

Borsonline.hu

Címkék#Celeb

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!