Egyperces

2007.03.23. 15:19

Törvény védi a kisállatok elnémítását Brazíliában

Brazíliában nemrég lépett életbe az a törvény, amely elismeri, hogy a kutyáknak joguk van az ugatáshoz, a macskáknak pedig a nyávogáshoz, azaz megfosztani őket a hangszálaiktól törvénybeütköző cselekedet.

Az az állatorvos, aki mostantól ilyen operációt végez az állatokon, a pénzbírság megfizetésén kívül három hónaptól egy évig terjedő börtönbüntetést kaphat.

Az országos Állatorvosi Kamara elnöke, Benedito Fortes de Arruda elmondta: négy-öt évvel ezelőtt rengeteg ilyen beavatkozást végeztek olyan állatokon, amelyeket lakásban tartottak, mivel túl nagy zajt csaptak, zavarva ezzel a szomszédokat és saját gazdáikat. Az állatvédő szervezeteknek köszönhetően ez valamelyest csökkent, de még mindig létező probléma az országban.

Az elnök szerint a hangos ugatás vagy nyávogás elkerülésére az a legmegfelelőbb módszer, hogy sokat foglalkozunk a kedvencünkkel, elkerülve ezzel egy olyan agresszív beavatkozást, amely komoly pszichés károkat okoz az állatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!