Életstílus

2014.01.30. 12:31

Lemondott Scarlett Johannsson Oxfam-nagyköveti tisztéről

Alapvető nézetkülönbség alakult ki Johansson és az Oxfam között.

MTI

Befejezi jószolgálati nagyköveti tevékenységét Scarlett Johansson, mivel nézetkülönbsége támadt az Oxfam International nemzetközi szervezettel amiatt, hogy támogatásáról biztosított egy izraeli céget, amely a Jordán folyó nyugati partján működik.

A 29 éves színésznő szóvivője szerdán közleményben tudatta, hogy alapvető nézetkülönbség alakult ki Johansson és az Oxfam között, mivel a humanitárius szervezet ellenez mindenféle kereskedelmi tevékenységet izraeli településsel, mondván, azok létezése illegális és sérti a palesztinok jogait. Ezért nyolc év után Scarlett Johansson úgy döntött, hogy feladja nagyköveti tisztét az Oxfamnál.


Január elején Johannson a SodaStrem International Ltd. céggel megállapodást írt alá arról, hogy a brand első globális nagykövete lesz. A cégnek az Izrael által 1967-ben elfoglalt Jordán folyó nyugati partján fekvő egyik izraeli településen nagy üzeme van, emiatt palesztinbarát aktivisták heves bírálatát váltotta ki.

Johansson a bírálatokra reagálva arról beszélt a múlt héten, hogy ő maga "a demokratikus Izrael és Palesztina közötti gazdasági együttműködés és a társadalmi kölcsönhatás támogatója".

Johannson az Oxfam globális szegénység elleni harcában vett részt jószolgálati nagykövetként számos adománygyűjtő akcióban. Ellátogatott Indiába, Srí Lankára, Kenyába, hogy felhívja a figyelmet a katasztrófák és a mélyszegénység hatásaira.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!