Szakmai tudás, áldozatkészség, kitartás

2020.04.02. 09:56

Így látják el a koronavírusos betegeket (videó)

Jelenleg a Dél-Pesti Centrum kórház (Szent László Kórház) látja el elsődlegesen a koronavírusos betegeket.

Védőfelszerelést viselő nővérek a koronavírussal érintett új betegek fogadására kialakított egyik osztályon a fővárosi Szent László Kórházban 2020. március 16-án.

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Vályi-Nagy István, a kórház főigazgatója a vele készült interjúban kiemelte a kórház dolgozóinak szakmai felkészültségét, áldozatkészségét és kitartását olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

A főigazgató a vele készült interjúban beszámol arról, hogy

a magas technológia szintű ellátásokkal rendelkező Szent László Kórház az elmúlt hetekben a koronavírus-járvány frontvonalbeli intézményévé vált.

A kórház nagy részét a koronavírussal fertőzött betegek ellátására alakították át, amíg a kórház kapacitása bírja, addig elsősorban oda kerülnek a súlyos állapotban lévő, intenzív ellátást igénylő, lélegeztetőgépre szoruló koronavírusos betegek. Ez a helyzet nem csak fokozott odafigyelést, de lelki erőt is igényel az ott dolgozó orvosoktól és ápolóktól.

A kórházból már sok fertőzött távozott gyógyultan. A Szent László Kórház dolgozói hatalmas áldozatkészséggel és kitartással látják el a betegeket

– számolt be a főigazgató.

Mindehhez segítséget nyújt a sok támogató levél és különféle adomány, amelyek feléjük érkeznek.

A koronavírus-járvány miatt folyamatos a kórházi kapacitások bővítése országszerte, a kijelölt járványkórházak mellett minden intézményben hétről-hétre növelik a kapacitásokat, az Operatív Törzs által megszabott rend szerint zajlik a védőeszközök kórházba szállítása, a készletgazdálkodást kórházparancsnokok felügyelik.

Borítókép: védőfelszerelést viselő nővérek a koronavírussal érintett új betegek fogadására kialakított egyik osztályon a fővárosi Szent László Kórházban 2020. március 16-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!