Érettségi

2013.05.14. 15:54

Földrajz érettségi feladatok 2013: Találja meg Szegedet!

A földrajz érettségivel folytatódik szerdán délután a 2013. májusi érettségi szezon. Megcsináltuk, gond nélkül átmentünk!

Delmagyar.hu

[namelink name="Rabi Enikő"] a Ságvári-gimnázium 12/D osztályos tanulója szerint nem volt nehéz a középszintű földrajz érettségi. – Teljesen átlagos volt, mondjuk az furcsa volt, hogy nem volt benne olyan számításos feladat, mint a korábbi években. Sok mindent ki lhetett nézni az atlaszból. Meg lehetett csinálni – értékelt a lány, akinek ez volt az utolsó írásbeli érettségije, most már "csak" a szóbelikre kell készülnie.
Földrajz érettségi feladatok

  • Földrajz érettségi feladatok 2012
  • Itt a feladatlap, kitöltöttük, valóban nem volt nehéz. Mennyit hibáztunk?



















    Korábban írtuk:

    A tavalyi földrajz érettségi első, topográfiai részében a Dunántúl vaktérképén kellett hegységeket beazonosítani, majd Dél-Amerika vaktérképén országokat, városokat, az európai vaktérképen pedig hegységeket, tengereket kellett bejelölni.

    A második részben a földrajzi fokhálózattal kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolni, majd a Szudétákra vonatkozó kérdések következtek. Ezután folyókkal és duzzasztógátakkal kapcsolatos kérdések, majd a hegyen átkelő légtömeg fizikai állapotváltozásával kapcsolatos kérdések következtek. Az érettségin volt kvízkérdés, amely különböző éghajlatú területekre vonatkozott, ezután pedig egy nagyváros városöveinek képeit kellett beazonosítani.

    Egy igaz/hamis kérdéssorban földrajzi legekre kellett választ találni, majd egy-egy hazai nagyrégiót kellett kitalálni. Volt kérdés, amely a pénzvilághoz kötődött, ezt gazdaságföldrajzi kvíz követte, végül pedig a levegő szennyeződésével kapcsolatos feladatot kellett megoldani.

    A földrajz írásbeli vizsga középszinten 120 percig tart, két feladatsort kell megoldani, az elérhető maximális pontszám 100.

    Az emelt szintű földrajz írásbeli 240 perces, a vizsgázók a rendelkezésükre álló időt tetszésük szerint oszthatják meg a feladatok között, a megoldások sorrendjét is maguk határozhatják meg. A feladatsorokban nagyjából azonos arányban jelennek meg a természetföldrajzi és a társadalomföldrajzi tartalmak.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!