Foci-vb 2022

2022.11.28. 23:01

16 közé lőtte Bruno Fernandes Portugáliát

A kapufáig jutó Uruguay ellen 2–0-ra győzött a portugál labdarúgó-válogatott a világbajnokságon Bruno Fernandes két góljával.

Becsei Dávid

Két remek mérkőzésen van túl Bruno Fernandes a portugál válogatottal.

Forrás: MTI

A kapukra nem igazán veszélyes első félórát hozott Portugália és Uruguay találkozója a H csoport második fordulójában. A 33. percben viszont nagy lehetőségük nyílt a dél-amerikaiaknak a vezetés megszerzésére, de a kapura törő Bentancur gurítása elakadt Diogo Costa kapusban. 

A már-már szokásosnak mondható világbajnoki 0–0-s első félidő után az 54. percben derült égből villámcsapásként szereztek gólt a portugálok. Bruno Fernandes jobb oldalról belőtt beadása picit lecsúszott, Cristiano Ronaldo milliméterekkel lemaradt róla fejjel, de a labda a hálóban kötött ki, 1–0.

Hiába futballozott hátrányban Uruguay, meglehetősen nyugodtan építgette támadásait több-kevesebb sikerrel. Egy, a tizenhatos előterében gurigázás közben Pellistri közbelövése a kapufán csattant. Összességében Luis Suárezzel a fedélzeten sem komolyabb össztűz alá Uruguay Portugália kapuját.

A hosszabbítás harmadik percében jött a minden kérdést megválaszoló momentum. Uruguay-i kézhez ért a labda a tizenhatoson belül, amiért videózás után a játékvezető büntetőt ítélt, amit Bruno Fernandes értékesített higgadtan. A 28 éves középpályás akár még triplázhatott volna is, de a lefújás előtti pillanatokban a lövése a kapufán csattant.

Győzelmével Portugália már biztosan nyolcaddöntős. A csoportkör utolsó fordulójában pénteken 16 órától Dél-Korea–Portugália és Uruguay–Ghána mérkőzéseket rendeznek.

Portugália–Uruguay 2–0 (0–0)
Labdarúgó-világbajnokság, H csoport, 2. forduló. Loszaíl, Lusail Iconic Stadion, 88 668 néző. Vezette: Faghani (iráni).
Portugália: Diogo Costa – Cancelo, Dias, Pepe, N. Mendes (Guerreiro, 42.) – Neves (Leao, 69.), W. Carvalho (Palhinha, 82.), B. Fernandes – Bernardo Silva, C. Ronaldo (G. Ramos, 82.), Joao Félix (Nunes, 82.). Szövetségi kapitány: Fernando Santos.
Uruguay: Rochet – Coates, Godín (Pellistri, 62.), Giménez – Varela, Valverde, Vecino (De Arrascaeta, 62.), Bentancur, Olivera (Vina, 86.) – Núnez (Maxi Gómez, 72.), Cavani (L. Suárez, 72.). Szövetségi kapitány: Diego Alonso..
Gólszerző: B. Fernandes (54., 90+3. – a másodikat 11-esből).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!