Újabb nagy hiányzó

2022.11.20. 13:12

2022 Aranylabda-győztese kihagyja a futball-vébét

Christopher Nkunku, N'Golo Kanté és Paul Pogba után a Real Madrid friss aranylabdás támadójára, Karim Benzemára sem számíthat a ma kezdődő labdarúgó-világbajnokságon a francia válogatott. Didier Deschamps szövetségi kapitány még nem jelölte ki a 34 éves világklasszis helyettesét.

B.D.

Karim Benzema (a labdával) az utolsó pillanatban lemarad a világbajnokságról sérülés miatt.

Fotó: Mirkó István/MW

A francia labdarúgó-válogatott szombati edzését idő előtt fejezte be sérülés miatt Karim Benzema. Azóta már hivatalosan közölte a francia szövetség, hogy az aranylabdás támadó kihagyja a katari világbajnokságot. 

A francia támadó közösségi oldalán úgy fogalmazott,  még soha semmit nem adott fel az életében. Ezúttal viszont nem magára, hanem a válogatottra kell gondolnia, ezért inkább átadja a helyét egy egészséges honfitársának, aki a csapat segítségére tud lenni abban, hogy ismét nagyszerűen szerepeljenek a tornán. Az MTI sajtóhírekre hivatkozva azt írja, felépülése nagyjából három hetet vehet igénybe.

Franciaország a D jelű négyesben kedden Ausztrália ellen kezdik meg szereplésüket magyar idő szerint 20 órakor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!