Foci-vb 2022

2022.11.28. 19:35

Brazília győzött és továbbjutott a legjobb 16 közé

Kétség sem férhetett Brazília győzelméhez Svájc ellen, így az utolsó forduló eredményeitől függetlenül továbbjutott a nyolcaddöntőbe.

Casemiro (jobbról) gyönyörű gólt rúgva juttatta győzelemhez és továbbjutáshoz a brazil válogatottat.

Forrás: MTI

Több helyzetet kidolgozott, két gólt, egy szabályosat és egy szabálytalant szerzett Brazília Svájc ellen. Utóbbi 1–0-s vereségével ki-ki meccset játszhat pénteken 20 órától Szerbiával a továbbjutásért.

A második félidő derekán először Vinícius Junior kiugratása után lőtte ki a hosszú alsót, de les miatt érvénytelenítette a játékvezető a találatot. A 83. percben szabályos góllá érett a brazilok fölénye, a szerbek ellen lőtt kapufája után Casemiro ezúttal már egy gyönyörű átlövésből jegyzett találatot. 

Brazília–Svájc 1–0 (0–0)
Labdarúgó-világbajnokság, G csoport, 2. forduló. Doha, 974 Stadion, néző. Vezette: Barton (salvadori).
Brazília: Alisson – Militao, Marquinhos, T. Silva, A. Sandro (Telles, 86.) – Casemiro – Fred (B. Guimaraes, 58.), Paqueta (Rodrygo, a szünetben) – Raphinha (Anthony, 73.), Richarlison (G. Jesus, 73.), Vinícius Júnior. Szövetségi kapitány: Tite.
Svájc: Sommer – Widmer (Frei, 86.), Akanji, Elvedi, Rodríguez – Freuler, Xhaka – Rieder (Steffen, 58.), Sow (Aebischer, 75.), Vargas (E. Fernandes, 58.) – Embolo (Seferovic, 75.). Szövetségi kapitány: Murat Yakin.
Gólszerző: Casemiro (83.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!