Hollandia könnyedén vette a Katar elleni akadályt

2022.11.29. 19:00

Szenegál továbbjutott

A 22. labdarúgó-világbajnokság A csoportjának 3. fordulójában Hollandia megverte a házigazda Katart, míg Szenegál Ecuadort, így a két győztes jutott be a legjobb 16 közé.

Mádi József

Kalidou Koulibaly (jobbról) szerezte Szenegál győztes gólját.

Fotó: Natacha Pisarenko

Aktívabban kezdte a mérkőzést Szenegál, az első tíz percben előbb Gueyé lőtt mellé a 16-oson belülről, majd a 8. percben Bia a kapussal szemben választott rossz döntést, és a jobb kapufa mellé lőtt. A folyamatos afrikai nyomás a szünet előtt nyert értelmet, amikor egy szabálytalanság után Sarr magabiztosan értékesítette a 11-est.

A meccs szépen csordogált, aztán a 67. percben Ecuador egy szöglet után Caicedo révén kiegyenlített. Ám gyorsan jött a válasz: az angol Chelsea klasszisa, Koulibaly szabadrúgást követően lőtt a kapuba, 1–2.

A folytatásban Ecuador mindent megtett azért, hogy egyenlítsen, és ezzel a másik meccs eredményének ismeretében továbbjusson, ám a Sadjo Manét sérülés miatt nélkülöző Szenegál megőrizte minimális előnyét, így bejutott a legjobb 16 közé

Az A csoport második mérkőzésén Hollandia az első félidőben Gakpo, majd a második játékrész elején F. De Jong révén is szerzett egy-egy gólt, így az európai csapat csoportelsőként jutott tovább a legjobb 16 közé, ahol majd szombat 16 órától lép pályára Al-Rijjánban.

Szenegálra vasárnap 20 órától vár a következő feladat a nyolcaddöntőben.

A B csoport két mérkőzése, az Irán–Egyesült Államok és a Wales–Anglia mérkőzés lapzártánk után fejeződött be.

A mai program, C csoport 3. forduló, 16 óra: Ausztrália–Dánia, Tunézia–Franciaország; D csoport, 3. forduló: Lengyelország–Argentína, Szaúd-Arábia–Mexikó.

Ecuador–Szenegál 12 (0–1)

22. labdarúgó-világbajnokság, csoportkör. A csoport, 3. forduló. Al-Rajján, Kalifa Nemzetközi Stadion, 44 ezer 569 néző. Vezette: Turpin (francia).

Ecuador: Galíndez – Angelo Preciado (Porozo, 85.), Félix Torres, Hincapié, Estupinán – Franco (Sarmiento, a félidőben), Gruezo (Cifuentes, a félidőben), Caicedo – Plata, Estrada (Reasco, 64.), E. Valencia. Szövetségi kapitány: Gustavo Alfaro.

Szenegál: É. Mendy – Sabaly, Koulibaly, Jakobs, Ab. Diallo – Ciss (Mendy, 74.), P. Gueye – I. Ndiaye (Abass, 74.), I. Gueye, I. Sarr – B. Dia. Szövetségi kapitány: Aliou Cissé.

Gólszerzők: Caicedo (67.), ill. Sarr (44. – tizenegyesből), Koulibaly (70.).

Hollandia–Katar 2–0 (1–0)

22. labdarúgó-világbajnokság, csoportkör. A csoport, 3. forduló. Al-Hor, al-Bajt Stadion, 66 ezer 784 néző. Vezette: Bakary Gassama (gambiai).

Hollandia: Noppert – Timber, Van Dijk, Aké – Dumfries, De Roon (Koopmeiners, 82.), F. De Jong (Taylor, 86.), D. Blind – Klaassen (Berghuis, 66.) – Gakpo (Weghorst, 82.), M. Depay (Janssen, 66.). Szövetségi kapitány: Luis van Gaal.

Katar: Barsem – I. Mohamad (Khidir, 85.), Pedro Miguel, Huhi, J. Hasszan, H. Ahmed – al-Hajdosz (Assadalla, 64.), Mabido (Boudiaf, 64.), Hatem (Alaaeldin, 85.) – A. Ali (Muntari, 64.), Afif. Szövetségi kapitány: Félix Sánchez.

Gólszerzők: Gakpo (26.), F. De Jong (50.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!