Hatgólos dráma

2022.11.28. 13:38

Szerbia nyert helyzetből vesztett pontokat Kamerun ellen

Fordulatokban gazdag mérkőzést hozott Szerbia és Kamerun találkozója a labdarúgó-világbajnokság kilencedik napján a G csoport második fordulójában.

B.D.

A szerb Makszimovics (fehérben) és a kameruni Nouhou sem örülhetett a mérkőzés végén az egy pontnak.

Forrás: MTI

Nyolc évnyi gólnélküliséget tört meg a világbajnokságon a kameruni Castelletto, amikor a 29. percben az "elalvó", magasabb szerb védők között kibújt és betalált a kapuba egy szögletet követően.

Az első félidő hosszabbításában jött a szerb fordítás. először Tadics beívelt szabadrúgását fejelhette be zavartalanul nagyjából nyolc méterről Pavlovic, majd Szergej Milinkovics-Szavics talált be. A kameruni tizenhatos előterében szerzett labdát, majd két passzt követően tizenhét méterről kilőtte a bal felső sarkot.

Az 53. percben megduplázta előnyét Szerbia egy futsalpályákon is tetszetősnek számító támadás végén szerzett góllal. Tadic félpályás labdaszerzése után Mitrovics passzolt a bal oldalon felfutó Koszticshoz, aki a középen üresen érkező Milinkovics-Szavicshoz gurított vissza, tőle a tizenhatos jobb oldalán száguldó Pavlovics kapta, aki egy csel után az ötösön belül üresen álló Mitrovicshoz továbbított, a Fulham csatára pedig az üres kapuba passzolta a labdát (1–3).

Ekkor joggal érezhették úgy a szerb szurkolók, hogy csapatuk begyűjti a három pontot, mivel dominálta a játékot. Jött azonban a kameruni szövetségi kapitány cseréje, az 55. percben pályára küldte Vincent Aboubakart, akinek két jó ütemű kiugrása két kameruni gólt és döntetlent eredményezett. A hátralévő időben mindkét fél előtt adódott lehetőség, de betalálni már senki sem tudott.

Kamerun–Szerbia 3–3 (1–2)
Labdarúgó-világbajnokság, Al-Vakra, al-Dzsanúb Stadion. Vezette: Mohamed Abdulla (egyesült arab emírségekbeli).
Kamerun: Epassy – Fai, Castelletto, Nkoulou, Tolo – Anguissa (Gouet, 81.), Kunde (Ondoua, 67.), Hongla (Aboubakar, 55.) – Mbeumo (N'Koudou, 81.), Choupo-Moting, Toko Ekambi (Bassogog, 67.). Szövetségi kapitány: Rigobert Song.
Szerbia: V. Milinkovics-Szavics – Milenkovics, Veljkovics (Babics, 78.), Pavlovics (Sz. Mitrovics, 55.) – A. Zsivkovics (Radonjics, 78.), Lukics, Ne. Makszimovics, Kosztics (Djuricsics, 90+2.) – Tadics, Sz. Milinkovics-Szavics (Grujics, 78.) – A. Mitrovics. Szövetségi kapitány: Dragan Sztojkovics.
Gólszerzők: Castelletto (29.), Aboubakar (63.), Choupo-Moting (66.), ill. Pavlovics (45+1.), Milinkovics-Szavics (45+3.), A. Mitrovics (53.),

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!