Foci-vb 2022

2022.12.14. 12:29

A tévés legenda a Marokkó-Franciaország elődöntőn kommentál utoljára

Utolsó tudósítására készül a katari labdarúgó-világbajnokságon Réthy Béla, a német ZDF televízió magyar származású sportriportere.

A tévés legenda a Marokkó-Franciaország elődöntőn teszi fel utoljára a mikrofonos fejhallgatót.

– Kissé eltávolodtam már a futballtól, amely hidegebb és érzelemmentesebb lett – jelentette ki a 66 éves újságíró. – Van egy unokám Berlinben, várom, hogy sok szabadidőm legyen, és hogy ne kelljen labdarúgást néznem. Ez felülmúlja a szomorúságomat. Nem gondolkoztam még a mai utolsó szavakon – tette hozzá.

A legendás riporter kitért a katari hangulatra is: – Itt minden meg van rendezve. Brazíliában vagy Olaszországban magától megy a világbajnokság, itt hangulatfelelősök ordítanak a megafonba a stadionokban, hogy legyen hangulat – mesélte.

A bécsi születésű Réthy Béla – akinek szülei az 1956-os forradalom idején vándoroltak ki – 1986 óta minden vb-ről, majd 1994 óta minden nagy futballeseményről tudósította a német állami televíziót, és magyarul, németül, angolul, portugálul, franciául és spanyolul is beszél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!